->
Bazı kişiler meslek gereği arsenik bileşenleri ile yakın temasta bulunmaktadır. Arsenik zehirlenmesine genellikle III oksit (arsenik anhidrit), bakır asetoarsenik gibi arsenik bileşikleri sebep olmakta ve renksiz, tatsız olması ile de ekseri cinayet amaçlı kullanılan zehirlerden biri olmaktadır. Sizlere bu makalemizde arsenik zehirlenmesinin belirtileri nelerdir bunlardan bahsedeceğiz.
Arsenik zehirlenmesi, içinde arsenik bileşenleri bulunan fare zehiri, tarım ya da böcek ilaçlarının solunum yolu ile insan vücuduna girmesi sonucu husule gelen ve aşırı dozda ölüm riski yaratan bir sorundur. Ancak ufak bir ihmalkarlıkları hayatlarını tehlikeye atabileceği için arsenik bileşenlerine karşı çok dikkat edilmesi gerekir
Bilhassa çocuklar arsenik bileşenlerinden uzak tutulmalıdır.
Arsenik ilaçlı meyve ve sebzelerde bulunduğu için, ilaçlı meyve ve sebzeler yıkanmadan yenirse bir müddet sonra vücudunuzda ciddi derecede arsenik birikmiş olacak ve zehirlenme geçireceksiniz. Bu sebeple meyve ve sebzeler yıkanmadan tüketilmemelidir. Arsenik zehirlenmesi ya tek seferde ya da azar azar vücutta birikerek meydana gelir. Yüksek doz arsenik zehirlenmesine akut zehirlenme, küçük dozlarda art arda alınan arsenik sonucu husule gelen zehirlenmeye de kronik zehirlenme denmektedir.
Arsenik zehirlenmesinin belirtileri
Arsenik zehirlenmesi akut ve kronik olarak ikiye ayrıldığı için her iki zehirlenme türünün de farklı belirtileri bulunmaktadır. Akut zehirlenme geçiren bir kişide mide bulantısı, kusma, ağız ve boğazda yanma, şiddetli karın ağrısı; kronik zehirlenme geçiren bir kişide ise yavaş yavaş güçten düşme, deride renk değişimi ve pullanma, kansızlık, ayrıca felç ve bilinç bulanıklığı meydana gelir. Akut arsenik zehirlenmesi oldukça tehlikelidir. Akut arsenik zehirlenmesi geçiren kişiler birkaç dakika içinde hayatlarını kaybedebilirler.
Bir önceki Göğüs ağrıları ve Göğüs ağrıları sebepleri başlıklı konumuzda göğüs ağrısı, göğüs ağrısı nedenleri ve göğüs ağrısı sebepleri nelerdir hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: fare zehiri zehirlenmesi belirtileri, fare zehrinin belirtileri, arsenik zehirlenme belirtileri, zehırlenme nedenleri, arsenik zehirlenmesinin belirtileri
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.