->
Toplumuzda çalışan kadınların birçoğu bu hastalığa yakalanmaktadırlar. Bazı kişilerin bacaklarında da kendini gösteren bu hastalık hareketsizlik veya uzun süre ayakta kalma sonucu meydana geliyor. Prof. Sürekli oturmak yada sürekli ayakta kalmak bu hastalığı tetikleyen nedenlerdir.
Reflü, sadece midede görülen bir hastalık değildir
Dr. Semih Barlas bacak reflüsü ve tedavisi hakkında merak edilenleri anlatıyor…
“Bacak reflüsünün en büyük nedeni uzun süre ayakta kalmak, sürekli oturmak ve hareketsizliktir. Bunun dışında hormonal değişikliklerde bacak reflüsünün ortaya çıkmasındaki bir diğer nedendir. Bacak reflüsü hastalığı belirtileri arasında şişme, ağrı ve yorgunluk yer alır. Bu hastalık en çok kadınları tehtid eder.
Bacak Reflüsü Nedir?
Her insanın vücudunda çok sayıda toplardamar (ven) bulunur. Sağlıklı toplardamarlar tek yönlü çalışarak açılıp kapanırlar. Bu işlem kirli kanın bacaklardan kalbe pompalanmasını sağlamaktadır. Toplardamar kapakçıklarının bozulması nedeniyle yön değiştiren pompalama işlemi bacak reflüsünün oluşumuna neden olur.
Bacak Reflüsü Tedavisi
1-5 mm çapındaki kılcal damarların tedavisi; karıştırılıp köpük haline getirilen karbondioksit ve oksijen çok ince iğneler ile damar içine enjekte edilir. Bu yöntem bacak damarının büzüşmesini ve vücut tarafından emilip yok edilmesini sağlar. Bacaktaki kılcal damarların yoğunluğuna göre bu işlem birkaç seans sürebilir.Lazer cihazları ile uygulanan tedavi yöntemi gibi iz bırakmaz.
5 mm ve daha üstü çaptaki damarların tedavisinde ise lokal anestezi uygulanarak damar boyunca minik kesiler yapılır. Bu işlemle damarlar vücuttan uzaklaştırılır. Kesiler çok küçük olduğu için dikiş işlemi gerektirmez.
Bir önceki yazımız olan Hemoroidden korunma yolları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: bacak damarında reflü, damarda reflu, bacakta reflü tedavisi, bacak damarlarında reflü, bacak reflüsü
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.