->
Bakteri ve virüslerle dolup taşan bademcikler iltihaplandıkları zaman bir takım yakınmaların ortaya çıkmasına sebep olurlar. Bademcik iltihabının belirtileri olan bu yakınmalar ciddiye alınmalı ve ortaya çıktığı zaman tedavisi için bir uzmana başvurulmalıdır. Örneğin termometre ağza konulduğu zaman vücut ısısı koltuk altının vücut ısısından 0,5 derece daha düşük olurken, gün boyunca vücut ısısında değişiklik görülmektedir.
Boğazımın arka kısmında iki küçük kitle olarak yer alarak bademcikler, vücudun enfeksiyonlarla savaşmasında büyük rol oynamaktadır, ancak enfeksiyonlar nedeniyle iltihaplanması sebebiyle bu mühim görevlerini yerine getiremez.
Bademcik iltihabı belirtileri
Bademcik belirtileri
Bademcik belirtileri arasında yer alan ateşlenme vücudun her yer yerinde farklı derecelerde husule gelmektedir
Sabahın erken saatlerinde ortaya çıkan ateşin şiddeti 36,2 iken akşam saatlerinde 37,5 dereceyi bulabilmektedir. Bademcik iltihabı belirtisi olan ateşlenmeye aynı zamanda titreme, baş ağrısı, bunalma, huzursuzluk, kırgınlık, kabızlık, havale, sayıklama, iştahsızlık, koyu renkli idrarda eşlik etmektedir.
Bademciklere yerleşen bir çeşit mikrop nedeniyle ortaya çıkan bademcik iltihabında bu belirtiler aniden ortaya çıkmaktadır. Nabız hızlanması, bademciklerin şişmesi, dilin üzerinde beyaz bir tabaka oluşması, kulakta ağrı, nefes kokusu, kulakta iltihap ve öksürük de bademcik iltihabının belirtileridir. Bademcik iltihabının belirtileri arasında yer alan öksürük sık sık tekrar ettiği için hasta balgam çıkartır, nefesini dışarı vermekte zorlanır ve göğüste hırıltı ortaya çıkar.
Bir önceki yazımız olan Boğazda ödem neden olur? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: bademcik iltihabı belirtileri, bademcik şişmesi dilde pas, bademcikte beyaz kitle, boğazımda beyaz iltihap, tonsilit ve dilde pas
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.