->
Ancak tüm kişiler için bu rahatlık söz konusu değildir. Bakterilerin çoğu bağırsaktaki bu gazları kullanır ancak bakterilerin kullanmamış olduğu gazların geri kalanı ise kana emilerek akciğerler tarafından vücuttan uzaklaştırılmaktadır.
Sindirilmemiş besinleri işlemekle görevli olan kalın bağırsak bakterileri hidrojen, metan ve karbondioksit gibi çeşitli gazlar üretmekte ve bu bağırsakların bir kısmını ya da tamamını bu bakteriler kullanmaktadır. Vücuttan uzaklaştırılmayan ya da çok azı uzaklaştırılan bu gazların bağırsakta kalan kısmı kişiye ciddi rahatsızlık yaşatır.
Çoğu insanın gazı bağırsak bakterileri tarafından kullanıldığı için bu kişiler kolay ve çok az bir şekilde gaz çıkartarak kendilerini rahat hissederler
Bağırsaklarda oluşan gazların en büyük nedeni fasulye ve benzeri gibi baklagillerin aşırı şekilde tüketimidir. Bu yiyecekler bir süre tüketilmezse ya da tüketimine çok dikkat edilirse bağırsakta gaz sorunu yaşanmaz.
Bağırsaklardaki bakterilerin üretmiş olduğu gazın diğer sebepleri ise çay şekeri, meyve şekeri, süt şekeri ve selüloz gibi basit ve kompleks şekerlerin tüketimidir. Düşük kalorili diyet ürünlerinde bulunan sorbitol; tüm şekerleme türleri ve alkolsüz içeceklerin içermiş olduğu fruktoz gibi şekerler bağırsak gazı sebepleri arasındadır.
Bir önceki Bağırsak tıkanması tedavisi başlıklı konumuzda bağırsak tıkanıklığı, bağırsak tıkanıklığının tedavisi ve bağırsak tıkanması hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: bağırsak gazının nedenleri, bağırsak gazlarının nedenleri, bağırsaklar niçin sıkışma yapar, bağırsaklardaki gazın sebebi, barsaklardaki gazınnedeni
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.