->
Uzmanlar bunun sebebini, bahar mevsiminde havada bulunan elektrik yükünün, insan bedenine iyonlarla geçmesi olarak açıklıyor. Bu süreçte kişinin endişeye kapılmaması gerekirken, birkaç hususa dikkat etmesinde de fayda var. Bu sebeple bedenimiz pozitif iyonların etkisi altında kalarak bitkin ve yorgun düşüyor.
Ne kadar ki bahar adından enerji ve sevinç dolu bir mevsim olarak bahsettirse de, ne yazık ki bahar yorgunluğu denilen, zindeliği etkileyen ve kişiye halsizlik veren bir durum da yaşatmaktadır. Peki bahar yorgunluğuna karşı ne yapmalı? Bahar yorgunluğunu vücuttan nasıl atmalı? Uzmanların önerileri şöyledir:
Bahar yorgunluğunu önleme
Öncelik bilmeniz gerekir ki, bahar yorgunluğu bir hastalık değil, yalnızca birkaç hafta süren klinik bir tablodur
bunların başında ise dengeli ve doğru beslenme yer almaktadır.
Bahar yorgunluğunu atmak için bu mevsimde beslemeye çok dikkat edilmelidir. Bol bol sebze yemekleri tüketmeli ve öğün aralarında mevsim meyveleri yenmelidir. Ancak bunu yaparken de aşırıya kaçmamaya özen göstermek gerekiyor. Çayın ve kahvenin dozu aşılmamalı, alkol ve sigaradan da uzak durulmalıdır. Günde en az 1,5 litre su tüketmek ise dikkat edilmesi gereken en önemli şeylerden biridir. Tüm bunların yanı sıra spor veya egzersiz yaparak hareket olanağı arttırılmalıdır.
Tüm bu önerilere uymanıza rağmen geçmeyen bahar yorgunluğu için uzman bir hekime danışılmalıdır. Bakılanlar: bahar yorgunluğu için ne kullanabilirim
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.