BEBEĞİNİZİ ÜZEBİLİRSİNİZ

BEBEĞİNİZİ ÜZEBİLİRSİNİZ
Anne sütü yetersizliğine ancak bir çocuk hastalıkları uzmanı karar verebilir ve onun tavsiyesi gereğince mama takviyesine başlanabilir.

Bebeğinin üzerine titreyen, kulaktan dolma bilgilerle hareket eden anneler, iyi niyetle de olsa yaptığınız bu hatalar onun psikolojini etkiliyor.

SÜTÜM YETMİYOR, MAMA VERMELİYİM
Yeni annelerin en çok endişe ettiği konulardan biri, bebeğin aç kalma ihtimalidir. 24 saatte en az 5-6 kez bezini ıslatan bebek, anne sütüyle doyuyor demektir. Oysa anneler, sütünün yetip yetmediğini bebeğinin çişini takip ederek anlayabilir. Bu nedenle de çoğu zaman bebekler gereksiz yere mamayla besleniyor

ŞEKERLİ SU SARILIĞA İYİ GELİR
İlk günlerde anne sütünün gelmesinde yaşanabilecek bir sorun, bebeğin zayıflamasına ve sarılık oluşumuna yol açabilir. Halk arasında, aç kalan ve az idrara çıkan bebeklere şekerli su verilmesi önerilir. Oysa bebeğin beslenmesinde şekerli suyun yeri yoktur.
İKİ YAŞINA GELDİ ARTIK BEZİ BIRAKMALI
İki yaş, çiş eğitimi vermek için başlangıç dönemidir. Ancak çocuk bu konuda asla zorlanmamalı, altına kaçırdığı için kızılmamalı, sık sık tuvalete tutularak eğitime tabi tutulmamalı.
GÜRBÜZ ÇOCUK SAĞLIKLI OLUR
Gürbüz çocuk, sağlıklı çocuk değildir. Dengeli beslenen çocuk, zayıf da olsa sağlıklı kabul edilir. Çocukları asla yemek yeme konusunda zorlamayın, yemediği zaman beslenmeyi sonlandırın.
FAZLA HAREKET EDERSE TERLER HASTA OLUR
Hasta olur endişesiyle çocuğun hareket etmesini kısıtlamak çok yanlış bir yaklaşım. Her çocuk hareket edince terler; terleyince üstünü değiştirebilirsiniz! ‘Çok terledin artık yerine otur’ demek, onu tembel, hantal ve mutsuz yapar. Zaman içinde metabolizma hızı azalan çocuk, hızla kilo almaya başlar. Hareket etmelerini kısıtlamaktansa, onu spora  yönlendirebilirsiniz.
AĞLADI HEMEN KUCAĞIMA ALAYIM
Bebeği avutmanın birçok yolu var; her ağladığında hemen kucağa almak çözüm değil. Ağladığında yanına yaklaşıp onunla konuşmak, ten temasında bulunmak, ona şarkı ya da ninni söylemek ve karnını okşamak bebeği avutabilir. Ancak sırf kucağa alışmasın diye çocuğu hiç kucağa almamak da kendini güvende hissetmemesine ve mutsuz olmasına yol açar. Bu denge iyi kurmalısınız.
YALNIZ YATARSA KORKAR
Genellikle 6 aydan sonra bebeğin odasının ayrı olması uzmanlarca önerilir. Bu sınır en fazla 2 yaşa kadar uzatılabilir.

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.