->
Bebek karyolasında en çok dikkat etmeniz gereken husus, devrilmeyecek kadar ağır olması ve bebeğinizin üzerinde hoplama ve zıplamalarına karşıda yeterli sağlamlıkta olmasıdır.
Uykuda büyüme hormonları devreye girdiği için bebeklerin rahat ve kesintisiz bir uyku çekmeleri son derece mühim bir konu olduğundan anne ve babalar bebeklerini yatıracak oldukları bebek yatağını seçerken bir takım hususlara dikkat etmelidirler. Bebeğinizin sağlıklı bir uyku çekmesi ve gelişimini güzel tamamlamasını istiyorsanız bebek yatağı alırken hangi unsurlara dikkat etmeniz gerektiğinden sizlere bahsedelim.
Bebek yatağı alırken nelere dikkat etmeli?
Bebek yatağı öncesinde sizlere bebek karyolasının nasıl seçilmesi gerektiğinden bahsetmek istiyorum. Bedensel ve zihinsel gelişimin en önemli faktörlerinden olan uyku, sorunsuz ve rahat bir yatakta son derece sağlıklı olur
Bebek karyolasının seçimlerinde karyolanın parmaklıkları da en çok dikkat etmeniz gerekenler arasındadır. Çünkü parmaklıklara bebeğiniz kafasını, ayağını ya da kolunu sıkıştırabilir. Parmaklıkların arası 2.5 cm’den dar, 6 cm’den geniş olmamalıdır. Ayrıca parmaklıklar iki yandan açılan bir mekanizmaya sahip olmalı ve açma kapama mekanizması bebeğinizin ulaşamayacağı uzaklıkta olmalıdır. Karyolanın boyu 60 cm olmalı ve karyolada bebeğinize zarar verecek herhangi bir kesik, kıymık ya da çıkıntı olmamalıdır.
Bebek yatağı alırken ebeveynlerin dikkat etmeleri gerekenlerin başında yatağın en çok sert olmaması ne de çok yumuşak olmamasıdır. Sert yatakta bebeğinizin sırtı ağrıyabilir ve uyurken huzursuz olur, yumuşak yatakta ise ağzı ya da burnu yatağın içine gömülerek nefes almada zorlanabilir. Ortopedik bir yatak alamaya özen gösterin.
Bebek yatağının temizliğine de çok dikkat edilmelidir. Yatak muhakkak yatak koruyucu alez ile korunmalı ve çarşaf takılmalıdır. Bu sayede bebeğiniz kussa da, çişini yapsa da yatağı uzun yıllar boyunca temiz kalacaktır.
Bir önceki Üç ebeveynli çocuk mümkün mü? başlıklı konumuzda anne sağlığı, böbrek yetmezliği ve çocuk sağlığı hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: bebeğimi yataktan alırken kolu, bebek yatağı alırken dikkat edilmesi gerekenler, bebek yatağı alırken nelere dikkat edilmeli, bebek yatağı seçerken dikkat edilmesi gerekenler, kalın ince bebek yatağı
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.