->
Çünkü bebekler dertlerini ifade etmek için türlü şekilde ağlarlar.
Bebekler dertlerini ağlamak dışında anlatamadıkları için, sürekli ağlarlar. Ağlamanın şekli ve ağlamaya başlanma zamanı, bebeğin ağlama nedeni hakkında aslında bilgi verir. Oysa, böyle bir değerlendirme yapmadan önce bir düşünmek ve bebeğin neden ağladığına bir anlam vermek gerekir.
Bin bir çeşit nedenlerden dolayı bebekler ağlamakta ve ebeveynlerin birçoğu da bir türlü anlam veremedikleri bu ağlamalarından dolayı, bebeği kötü yada yaramaz olarak değerlendirir
Sıkıntı ve ihtiyaçları neticesinde sürekli ağlayan bebeklerin dillerinden anlamak sanıldığı kadar zor değildir. Unutmayın ki, hiçbir bebek durduk yere boşu boşuna ağlamaz.
Bebekler niçin ağlar?
Bebeklerin ağlama nedenleri incelendiğinde, daha çok fiziksel sebeplerden dolayı ağladıkları ortaya çıkmıştır. Yorgunluk ve açlık bebeği en çok ağlatan nedenler arasındadır. Bebeğin yanında yüksek sesle konuşmak da onları rahatsız eder. Bebek, seslerden uyarıldığı için ağlamaya başlar. Sıcak-soğuk ortamlar, parlak ışıklar ve ya ani olaylar bebeklerin ağlamalarına yol açar.
İlk başlarda bebeklerin ağlama nedenleri tam olarak anlaşılmayabilir. Anne ve babaların biraz çabası ile bebek ağlamaları doğru şekilde okunur. Bebeğin acıkma ağlaması ile yorgunluk ağlaması zamanla birbirinden ayırt edilebilir. Gaz sancısı, karın ağrısı, bebeğin pis olması, çok sıcak veya soğuk ortam, çok fazla ziyaretçi, hastalık yada ağrı, açlık, annenin yedikleri, annenin aldığı ilaçlar, büyümenin hızlanması, memede süt fazlalığı, kolik ve ilgisizlik bebekleri ağlama nedenleri arasında sayılabilir.
Bir önceki Üç ebeveynli çocuk mümkün mü? başlıklı konumuzda anne sağlığı, böbrek yetmezliği ve çocuk sağlığı hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: bebeklerin durduk yere ağlaması, bebekler durduk yere neden ağlar, cocuk durduk yere aglarsa ne yapmali, bebek durduk yere niye aglar, bebek durduk yere terleyip ağlaması
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.