->
Beyin krizi tedavisinde hekimler hastanın beyninde husule gelen hasarı onarmak ya da en aza indirmek için yeni geliştirmekte oldukları ilaç tedavisini de denemektedirler.
Beyin krizi tedavisinde acil müdahale olarak damarda oluşmuş pıhtıyı çözmek ve beyni beyin krizine karşı daha dirençli hale getiren ilaçlar üzerinde yoğunlaşılmaktadır.
Damar tıkanıklığına bağlı beyin krizi tedavisi için pıhtı eriten ilaçlar ilk birkaç saat içinde verilmelidir. Günümüzde bir hayli gelişen tıp, beyin krizini önemli derece de tedavi etmekte ve hastaların yaşam kalitelerini geri verip hayati tehlikelerini ortadan kaldırmaktadır.
Vücudun bir yarısında, yüz kol veya bacakta aniden ortaya çıkan kuvvetsizlik veya uyuşma, his bozukluğu, konuşmada zorluk, söylenenleri anlamada güçlük çekme bir veya her iki gözde aniden ortaya çıkan görme azalması veya görmede bulanıklık, çift görme, izah edilemeyen denge bozukluğu gibi belirtilerle kendini gösteren beyin krizi, hastaların felç ve sakat kalmalarına sebep olduğu gibi hayati tehlike arz ederek ölümlerine de sebep olduğundan, bu belirtiler hissedilir hissedilmez en yakın bir hastaneye başvurulmalı beyin krizi tedavi edilmelidir. Beyin koruyu ajan diye tabir edilen bu ilaçlar beyin krizini tedavi etmede kullanılmaktadır
Lakin bu ilaçları kullanmada önemli bir şart bulunmaktadır. Bu şart ise ilk üç saatte verilmesidir.
Bir önceki Beyin krizinin önlenmesi için yapılması gerekenler başlıklı konumuzda beyin krizi hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.