->
Bu sırada hastanın hiçbir şekilde hareket etmemesi istenir.
Bilgisayarlı tomografi çektirme işleminde hasta makinenin düz masasına yatırılır. Bilgisayarlı tomografi üstün özellikleri ile bu zaman kadar hastalıklar hakkında detaylı bilgi vermiş ve birçok kişinde hayatını kurtarmıştır. Ardından masa ”gantry” denilen yuvarlağın içine sokulur.
Bilgisayarlı tomografi, gelişen teknolojinin ürünlerinden biri olup tıbbın en çok ihtiyaç duyduğu, kesitsel görüntüleme sağlayan inceleme tekniklerindendir
Vücudun incelenen bölgesini kesitsel olarak görüntüleyen cihaz, bilgisayara bağlıdır. Hastanın incelenmek istenilen bölgesinde x-ışını 360 derecelik bir dönüş uygular. X-ışınının vücuda girmesi ile birlikte tüm veriler de bilgisayara aktarılır. Dokular böylece bilgisayar ekranı tarafından incelenebilmektedir.
X-ışını başta organlar, yumuşak dokular ve kemikler olmak üzere vücudun şekil ve yerleşimini en ince ayrıntısına kadar net bir şekilde göstermektedir. Buda x-ışının en önemli özelliğidir. Bilgisayarlı tomografi, diğer benzer işlemlere göre çok daha doğru bilgiler vermekte ve hastalıklara erken teşhis konmasını sağlamaktadır.
Bir önceki Manyetik Rezonans (MR) nasıl çekilir? başlıklı konumuzda Manyetik Rezonans Görüntüleme ve MR çektirmek hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: tomografi nasil çekilir, bilgisayarlı tomografi, bt nasıl çekilir, bt anjiyografi nasıl çekilir, bilgisayarlı tomografi nasıl çekilir
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.