->
Bulaşıcı bir hastalık olan çiçek hastalığı ekseri çocuklara, gebelere, yaşlılara ve bağışıklığı örselenmiş olan kişilere çok kolay bulaşmakta ve belirtilerini de ağır bir şekilde ortaya çıkartmaktadır. Ancak öncesinde çiçek hastalığının üşüme, titreme ve ateş yükselmesi gibi belirtileri meydana gelir, vücutta kırıklık hissedilir, ağrılar başlar, bulantı ve kusma meydana gelir, dil paslanmış gibi hissedilir ve kızıl lekeler ortaya çıkar. Çiçek hastalığının anlaşılması oldukça kolaydır.
Cilt üzerinde kırmızı döküntülerin meydana gelmesi çiçek hastalığının en tipik belirtisidir.
Çiçek hastalığının belirtileri, çiçek hastalığı nasıl anlaşılıyor, çiçek hastalığı nasıl olur, çiçek nasıl anlaşılır bu makalemizde sizlere bu soruların yanıtlarını sunduk. Peki, çiçek hastalığını nasıl anlarız?
Çiçek belirtileri
Çiçek hastalığı belirtileri nelerdir?
Çiçek hastalığını meydana getiren virüs yaklaşık 12 günlük bir kuluçka döneminden sonra kendini ifşa eder ve belirtilerini göstermeye başlar
Tüm bu belirtiler çiçek hastalığını anlamamıza yardımcı olacak şikayetlerdir.
Önceleri hastanın yüzünde başlayan ve daha sonraları tüm vücuda yayılan kızamık lekelerine benzeyen ufak, küçük kızıl lekeler meydana geldikten sonra döküntüler de başlayacaktır. Döküntü başladığı zaman döküntülerin içindeki kirli sarımtırak su, koyulaşarak cerahat haline gelir ve her birisi içi irin dolu çıban olur. Çıbanların artmasıyla vücutta şişlikler meydana gelir, gözler kapanır, başı saçlı bölgesinde,ağız ve burun içinde çıbanlar oluşur, şiddetli bir kaşıntı ve rahatsızlık hissettirir.
Bir önceki yazımız olan Çiçek hastalığı ne zaman bulaşır? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: çiçek hastalığı, adet öncesi üşüme burunda kaşıntı, çiçek çikardigini nasil anlasilir
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.