->
Deri kanseri olmamak için, ve deri kanseri olanlar güneş ışınlarına çok fazla mağruz kalmamalılar. Deri kanseri her ne kadar vücudun her bölgesinde olabilse de en fazla yüz, kafa ve boyun bölgesinde görülür. Vücudunuzdaki lekelerin, çil ve benlerin şekil, renk ve boyutlarındaki değişiklikler de yakından izlenmelidir. Bu yazımızda sizleri bilgilendirmek adına, deri kanseri nedenlerine ve tedavisine deyiniyoruz…
Deri Kanseri Belirtileri deri üzerindeki şişlik veya uzun süredir iyileşmeyen yaralar şeklinde başlayabilir.
Dünyadaki en yaygın kanser tiplerinden bir taneside deri kanseridir
Bu değişiklikleri fark edebilmek için vücudunuzu iyi tanımalı ve düzenli olarak tepeden tırnağa kontrol etmelisiniz. Cilt Kanserinin Belirtileri görüldüğü takdirde ihmal edilmemelidir, çünkü Deri Kanseri Erken Tedavi edildiği takdirde iyileşme oranı yüksektir.
Deri Kanserinin Nedenleri arasında ilk sırayı ultraviyole güneş ışığına fazlaca maruz kalmak alır. Bunun yanında X ışınına sürekli maruz kalmak, kömür ve arsenik gibi maddelerle uzun süreli temas ve genetik yatkınlık Deri Kanserine yakalanma riskini arttırır.
Deri Kanserine yakalanma riski açık renkli ve kolay kızaran bir tene sahip olan, gözleri ve saçları açık renkli, açık havada doğrudan güneş ışığına fazlaca maruz kalan, ailesinde Deri Kanseri vakası görülmüş olan, Ekvatora yakın ya da yüksek kesimlerde yaşayan ve derisinde fazla miktarda çil ve ben bulunan kişilerde daha fazladır.
Deri Kanseri Tedavisi kanserli dokunun cerrahi müdahale ile alınması şeklinde yapılır. Tedavide erken teşhis önemlidir.
Deri Kanserinden Korunmak için cilt özellikle ultraviyole güneş ışınlarından korunmalıdır. Bunun için özellikle güneşli havalarda güneş ışınlarının doğrudan temasını önlemek için açık renkli, uzun ve bol giysiler giyilmeli ve uzun süre güneş altında kalınmamalıdır.
Bir önceki Neden Kaşınıyoruz? Kaşıntı Neden Olur? kaşıntıdan nasıl kurtulabiliriz? başlıklı konumuzda kaşıntı neden olur, kaşıntı nedenleri ve kaşıntı nedir hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: cilt kanseri, cilt kanseri kasinti sisme, kafada kaşıntı ve yara, cilt kanseri nedenleri ve tedavisi, cilt kanseri tedavisi iyileşme oranı
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.