->
Lakin bunların ne olduğunu ve neler yapılması gerektiğini bilerek bu sorunları pek büyütmeden halledebilirsiniz. Bu yazımızda bebeklerinizin sağlığı için, bebek ve çocuk hastalıklarına deyineceğiz…
Kızamık Hastalığı: Bebeğin vücudunda bir sürü tomurcuk olabilir.
Bebeklerde bir çok farklı hastalıklar görülmektedir. Net olarak bu hastalığın anlaşılması 3 haftayı bulabilir. Özellikle su çiçeği, kabakulak, boğmaca gibi hastalıklar sık görülmektedir
Soğuk algınlığı gibi hissedilen bu hastalık, bulaşıcıdır. Halsizlik ve çok mırıldanma bunların göstergesidir.
Su Çiçeği: Çok çabuk bulasan hastalıklardandır. Özellikle soğuk algınlığı gibi görülür ve genel olacakta kıs aylarında görülmektedir. İştahsızlık ve ateşlenme görülmektedir. Özellikle sac bölgelerinde oldukça fazla görülen sislikler oluşur.
Boğmaca hastalığı: Aşırı öksürük ve solunum yollarındaki rahatsızlıkla oluşur. Kıs aylarında oldukça fazla görülür. Burun akıntısı, iştahsızlık gibi belirtileri vardır. Bu hastalık ortalama 2 hafta sürmektedir. Çok şiddetli şekilde öksürükler görülmektedir.
Kızıl hastalığı: Tüm vücudu etkileyen bu hastalık özellikle bebeklerin boğazlarında görülmektedir. 3 yaşlarında daha çok görülmektedir. Aşırı ateş, halsizlik ve iştahsızlık gibi belirtileri vardır.
Kabakulak Hastalığı: Kulak bölgesinde oluşan sislikler en büyük belirtileridir. Tükürük bezlerinin etrafında da bu sislikler görülmektedir. En önemli belirtisi halsizlik ve iştahsızlıktır. Ancak iyileşme süresi ortalama 1 haftadır.
Bu hastalıkların dışında bir çok farklı hastalıkta vardır ancak bu hastalıklar özellikle doktor kontrolünde geçiş süresinde olursa kısa sürede geçirilebilir. Herhangi aşırı derecede bir riski yoktur bu hastalıkların. Ancak ne olursa olsun, bebek yaslarda yaşandığı için bu hastalıklar çok dikkat edilmesi gerekir.
Bir önceki Üç ebeveynli çocuk mümkün mü? başlıklı konumuzda anne sağlığı, böbrek yetmezliği ve çocuk sağlığı hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: çocuk hastalıkları ve tedavileri
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.