->
Peki, günümüz çocuklarında görülen kalp hastalıkları nelerdir? İşte bu sorunun yanıtı, çocuklarda görülen kalp hastalıkları başlıklı bu makalemizin devamında. Bunlar; doğumsal kalp hastalıkları, romatizmal kalp hastalıkları, ritm ve ileti bozukluklarıdır.
Kalp hastalıkları en çok yetişkinlerde ve ilerleyen yaşlarda ortaya çıkan bir rahatsızlık olsa da, çocuklarda da sıkça görülmeye başlamakta ve kalp hastalıklarının görülme yaşının bu denli düşmesi hem aileleri hem de hekimleri tedirgin etmektedir.
Çocuklarda kalp hastalıkları nelerdir?
Çocuklarda ortaya çıkan kalp hastalıkları üç ana bölüme ayrılmaktadır. Kalp hastalıkları ile karşılaşan çocukların ilerleyen yaşlarda daha sağlıklı bir yaşam sürmeleri ve son derece mutlu bir birey olmaları için çocuklarda görülen kalp hastalıkları tedavisi için tedavi olanakları giderek genişletiliyor ve uzman hekimler bu konuda gereken bilgi ve deneyime sahip oluyor
Çocuklarda ortaya çıkan kalp hastalıkları doğumsal kalp hastalıkları en sık rastlanan gruptur. Doğumsal kalp hastalıkları, doğum öncesi anne karnında bulunan bebeğim gelişme esnasında husule gelen kalp gelişim bozukluğudur. Kalp kapakçıklarında darlık olması, koroner damarlardaki anomaliler, karıncık veya kulakçıkların gelişme bozuklukları, kalp kapakçılarında yetersizlik kimi zaman tek başına kimi zamanda birkaçı aynı anda görülebilmektedir.
Romatizmal kalp hastalıkları ise çocuklarda meydana gelen kalp hastalıkları arasında ikinci sırada yer alıyor ve bu durumdan kaynaklı olarak kalp kapakçıklarında şekil bozuklukları, darlık ve yetersizlik gibi problemler baş gösteriyor. Ritm ve ileti bozuklukları olan kalp hastalıkları grubu ise kalbin elektriksel sisteminde anormal yavaşlama, duraklama veya hızlanmalarla kendini ifşa etmektedir.
Bir önceki yazımız olan Kalp spazmı belirtileri başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.