->
Pasif içicilik kanser riskini yüzde 40 artırıyor. Araştırmalar dünyadaki 1.5 milyar çocuğun yarısının pasif içiciliğe maruz kaldığını, Türkiye’de de bu oranın yüzde 80′lerde olduğunu gösteriyor.
Sigara içmeseniz bile tütün dumanına maruz kalıyorsanız kanser olmanız işten bile değil.
Dünyada her yıl 5 milyon kişi tütünle ilgili hastalıklardan dolayı yaşamını yitiriyor. Bundan en çok mağdur olanlar ise çocuklar
Çocuklarınızın sağlığını tehlikeye atıldığını belirten Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Kanser Epidemiyolojisi Bilim Uzmanı Prof. Dr. İsmail Çelik, “Çevresel tütün dumanına maruz kalmanın, sigara içmeyenlerde akciğer kanserini yüzde 30-40 artırdığını” anlattı.
Prof. Çelik, “Dünyada her yıl 160 bin çocuk kansere yakalanmaktadır ve bunların 90 bini yaşamını yitirmektedir. Bu çocukların çoğu, sigara bağımlısı değil, pasif içicilerdir. Akciğer kanserlerinin yüzde 90′ı tütünle bağlantılı. Her yıl 40 bin kişi akciğer kanserine yakalanıyor. Herkese sesleniyoruz. Çocuklarınızı, bebeklerinizi ve gençleri pasif içicilikten koruyun” dedi.
“Sigaraya başlama yaşı 11′e düştü”
Türkiye’de sigaraya başlama yaşının 11′e düştüğünü, gençlerin ve çocukların yüzde 30′unun sigara içtiğini söyleyen Çelik, sigaraya maruz kalan genç kadınlarda meme kanseri riskinin de arttığına dikkati çekti.
İçenler kadar sigara dumanına maruz kalanlar da kanser tehdidiyle karşı karşıya. Lütfen çocuklarınızın yanında sigara içmeyin.
Bir önceki Gaz yöntemiyle kalp tedavisi dönemi başlıklı konumuzda kalp rahatsızlığı, Kalp rahatsızlıkları ve Kalp Sağlığı hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.