->
Gıda güvenliği ve hijyen konusunda bilgi veren Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Dr. Doç.
Uzmanlar, damacana su kullanımında pompanın temizliğinin büyük önem taşıdığını, bu nedenle belli aralıklarla çamaşır suyu ile dezenfekte edilmesi gerektiğini bildirdi. İbrahim Yıldırım, alışverişlerde özellikle et, tavuk, balık, süt gibi riski yüksek ürünlerin alımı için güvenilir noktaların tercih edilmesini önerdi
Kırık, çatlak, pis yumurtaların satın alınmaması gerektiğini vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Yıldırım, şu uyarılarda bulundu:
“Alışverişlerinizde, ürünlerin ambalaj etiketi (son kullanma tarihleri) kontrolünü yapın. Hazır kıyma almayın. Buzdolabında veya dondurucuda saklanması gereken ürünleri alırken dolabın iyi çalıştığını kontrol edin. Alışverişiniz uzun sürecekse, donmuş gıda ve et, süt ürünlerini alışverişinizin sonunda alın.”
Gıdaların, etiketin üzerinde belirtildiği şekilde muhafaza edilmesi gerektiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Yıldırım, evlerdeki buzdolapları ve dondurucuların iyi çalışıp çalışmadığının kontrolünün de sağlıklı gıda güvenliği için önemli olduğunu söyledi.
İçme sularının, güvenilir ve kalitesinden emin olunan kaynaklardan alınması gerektiğini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Yıldırım, şöyle dedi:
“Yaşanılan binada su deposu varsa, hangi periyotlarda ve uzman kuruluşlar tarafından dezenfekte edildiğini apartman yöneticisinden sık sık kontrol edin. Damacana su kullanıyorsanız, pompasını, belirli aralıklarla çamaşır suyu ile dezenfekte edin ve iyice durulayın.”
Yemek hazırlığına başlamadan önce, ellerin mutlaka yıkanması gerektiğini hatırlatan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Et ve sebzelerde kullanılan tabla ve bıçaklarınızı iyice yıkamadan başka bir yemek hazırlığında kullanmayın. Donmuş gıdaların çözündürme işlemini, mikrodalga fırında veya bir gün öncesinden buzdolabında yapınız. Çözünmüş gıdaları tekrar dondurmayın.”
Bir yemeğin birden fazla kez ısıtılmaması gerektiğine de dikkati çeken Yrd. Doç. Dr. Yıldırım, meyve ve sebzelerin iyice yakınmadan tüketilmemesini önerdi.
Yrd. Doç. Dr. İbrahim Yıldırım, deterjanların, gıdalardan ve gıda kaplarından uzak tutulması gerektiğini bildirerek, temizlik malzemelerinin birbiriyle karıştırılarak kullanılmasının zehirlenmeye yol açabileceği uyarısında bulundu.
Bir önceki Cinsel isteksizliğin çareleri başlıklı konumuzda cinsel isteksizlik, erken boşalıyorum ve erken boşalıyorum ne yapabilirim hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: damacana pompasi temizligi, damacana pompası temizliği nasıl olur
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.