->
İnce bağırsak demir içeren besinleri emmede sorun yaşıyorsa, ne kadar demirden zengin beslensek de demir eksikliği ile karşılaşabiliriz.
Demir eksikliğinin sürekli yorgunluk, nefes darlığı, uyuma, soluk cilt, baş ağrısı, baş dönmesi, sinirlilik, el ve ayaklarda soğukluk, kalp atışlarında hızlanma gibi belirtileri vardır. Vücuttaki dokulara oksijen taşıyan kırmızı kan hücreleri dokuların tazelenmesini ve gelişmesini sağlayan önemli bir işleve sahiptirler.
Demir eksikliği adından da anlaşıldığı gibi vücuttaki demir oranının azlığından kaynaklanır.
Demir eksikliği beslenmede demir içeren besinlere ağırlık verilmemesinin yanı sıra bağırsaklardaki bir sorundan dolayı da ortaya çıkabilir. Sonuç olarak beslenmemizde yeteri kadar demir ihtiva eden gıdalara yer vermezsek demir eksikliği ile karşılaşmamız an meselesidir.
Kansızlığın bir türü olan demir eksikliği anemisi, kırmızı kan hücreleri ve kanın yetersiz olmasından kaynaklanan ciddi bir sorun olduğu için sık sık testlerle kontrol edilmeli gerektiğinde tedavisine başlanmalıdır
Bu nedenle et, yumurta, yeşil yapraklı sebzeler ve demir ihtiva eden tüm besinler bol bol tüketilmeli, demir eksiliğinin nedenini anlamak için hekime danışılmalı ve tedavi edilerek ortadan kaldırılmalıdır.
Bir önceki Vitamin eksikliği neden olur? başlıklı konumuzda vitamin eksikliği hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: demir eksikliği neden olur, gebelikte vucudunun çeşitli yerlerine iğne batar gibi olması, qan azligi ucun ne etmeli, demir eksikligi vücutta batma hissi, demir eksikliğinde vücuta nwler meydana gelir
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.