->
Değişik türlerde husule gelen deri tüberkülozu papül veya nodul tarzında görülmekte ve önemli yakınmalara sebep vermektedir. Bu şişlikler aynı zamanda ağrılı olur ve bu sebeple hastalar bir an evvel sorunlarından kurtulmanın yolunu ararlar.
Verem, frengi, cüzzam ve derin mikoz olarak isimlendirilen bir takım mantar hastalıklarının yol açtığı deri tüberkülozu, derinin üst kısmında mercimek büyüklüğünde çıkıntılar olarak husule gelen bir cilt sağlığı problemidir. Çeşitli türleri bulunan deri tüberkülozunun en sık rastlanan çeşidi ekseri kadınların yüz bölgelerinde ortaya çıkan lupus vulgaris adı verilen sarımtırak, kırmızı renkli, saydam şişliklerdir.
Deri tüberkülozu tedavisi
Deri tüberkülozu nasıl tedavi edilir?
Deri tüberkülozunun ortaya çıkma nedenleri ise tüberküloz basillerinin veya toksinlerinin kan yoluyla yayılmasıdır
Deri tüberkülozu tedavisi için ise genellikle antitüberküloz ilaçlardan yararlanılmaktadır. Deri tüberkülozunun geçmesi için hastalar uzman doktorlardan yardım almalıdır.
Bir önceki yazımız olan Deride su toplaması neden olur? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: deri tüberkükozu belirtileri, deri tüberkülozu nedir, deri tüberkülozu tedavi yöntemleri
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.