->
Deride su toplaması olan bölgenin çevresinde kızarıklık ve ağrı gibi yakınmalarda ortaya çıkar. Cilt doktoru oldukça tehlikeli olsa da dikkatli bir şekilde toplanan suyu dağıtır ve alkolle temizler.
Deride su toplamasının mütenevvi sebepleri bulunmakta ve bu sebeplerden en sık rastlananı ise güneş yanıkları, sürtünme tarzı travmalar, böcek sokmaları, deri hastalıkları olmaktadır. Genellikle ciltte su toplaması ilk zamanlarda iltihapsız sıvı birikimi şeklinde görülmektedir, ancak ciltte su toplaması tedavisi yapılmadıkça sorun iltihaplı bir hal alır.
Ciltte su toplaması tedavisi
Deride su toplaması nasıl tedavi edilir?
Deride su toplanmasının tedavisi için mutlaka bir cilt uzmanına başvurmalısınız
Ardından ciltte su toplanmasını tedavi edecek ilaçları reçete eder. Eğer evinizde kendi tedavinizi kendiniz yapmak istiyorsanız, çok temkinli davranarak iğneyi aleve tuttuktan sonra su toplayan yeri iğneyle iki üç yerinden delin. Ancak öncesinde bölgeyi alkol ile temizleyin.
Toplanan su iğne ile delindikten sonra akmaya başlayacaktır. Ertesi gün bölgede kabarıklık husule gelir, deri sertleşir ve kabuklanır. Üstteki deriyi hafif bir şekilde çekip kopartabilirsiniz. Ancak yaranızın mikrop kapmamasına, derinizi acıtmamaya ve deriyi tahriş etmemeye dikkat edin.
Bir önceki Güneş yanıklarını ne geçirir? başlıklı konumuzda güneş yanıklarının tedavisi hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: kizamik su toplarmi, su toplamis yeri delmek
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.