->
Diş apsesi ile karşılaşıp sorunu ciddiye almamak, diş apsesinin kendiliğinden geçmesini beklemek ya da evde kendi yöntemlerinizle bir takım uygulamalarda bulunmak, diş apsesini tedavi etmekten çok daha ciddi boyutlara taşır.
Diş apsesi tedavisine geç kalmak hem sorunun daha fazla büyümesine sebep olacak hem de başka ağız ve diş hastalıklarının görülmesini tetikleyecek. Bu nedenle her sağlık sorununda olduğu gibi diş apsesinde de erken evrelerde sorun çok fazla büyümeden bir diş doktoruna gitmek sizin için faydalı bir davranış olacaktır. Aksi durumda diş apsesinden uzun bir süre çekebilirsiniz. Ancak sorunun ilk başladığı dönemlerde uzman bir diş doktoruna gidilirse, hekiminiz sadece antibiyotik ilaç kullanımı ile kısa sürede sorununuzdan kurtulmanıza yardım edecektir
İlerleyen diş apsesi sorunlarında ise hem tedavi yöntemleri fazlalaşacak hemde tedavi süresi uzayacaktır. Hatta bunlara ek olarak hasta dişini tamamen kaybedebilir.
Diş apsesi meydana geldiği zaman dişe alkol ya da rakı suyu bastırmak çok doğru bir davranış değildir. Bu uygulamanın yerine sıcak ve soğuk kompres yapılabilir. Ancak bunun için hekiminize yine de danışmalısınız. Çünkü diş apsesi sorunun ciddiyetine göre sıcak ve soğuk kompres de yanlış olabilir. en doğru diş apsesi tedavisi için hekime görünmek şarttır. Diş doktorunuz aynı zaman diş apsesine bağlı ortaya çıkan ağrı için size hem uygun ağrı kesici önerecek hem de sorununuzdan sağlıklı bir şekilde kurtulmanızı sağlayacaktır. Sağlıklı günler dileriz.
Bir önceki yazımız olan Yirmilik diş ne zaman çıkar? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: dıs ıltıhabı ılacsız gecermı, diş apsesine soğuk kompres, diş iltihabı ilaçsız nasıl geçer, apse nasıl geçer, apse kendiliğinden geçer mi
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.