->
Fakat çocuklar çoğu zaman dişlerini fırçalamayı ihmal ettikleri için dişlerinin çürüğe karşı direnç kazanabilmeleri için yeterli fluorid almamış olurlar.
Bu durumlarda klinik profesyoneline tanışıp Topikal Fluorid uygulamaları yapılırken, profesyonel Topikal fluorid tatbiki sadece diş hekimleri tarafından uygulanılabilen bir yöntemidir.
Topikal fluorid uygulaması özellikle dişleri çürümeye meyilli çocuklarda uygulanır. Diş hekimliğinde de koruyucu hekimlik denilince akla dişlerin çürümesini engellemek gelirken, dişleri çürüğe karşı dirençli bir hale getirmek oldukça önemlidir.
Günümüzde diş hekimliği başta olmak üzere birçok farklı tıp dalında hastalık sonrası tedavi değilde, hastalık öncesinde sağlanacak olan önleyici tedavi önem kazanmıştır.
Dişlerin çürümesini önlemek için Fluorid isimli madde kullanırken, bu madde içerisinde bulunan elementler dişlerin kuvvetlenmesinde oldukça önem taşımaktadır
Bu sayede yeterli miktarda fluorid dişler üzerine depolanır ve dişlerin yapısı güçlendirilerek çürüğe karşı dirençli olur. Topikal fluorid uygulaması her 6 ayda bir yapılırsa ancak etkili olabilir.
Bir önceki Diş Kırılması durumunda yapılması gerekenler ve tedavisi başlıklı konumuzda diş kırılması neden olur, diş kırılması nedenleri ve diş kırılması tedavisi hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: disin curumesindeki kimyasal maddeler, dişlerin çürümemesi için uygulama, dişlerin çürümesini önlemek için ne yapılır
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.