Dolgu nedir?

Dolgu nedir?
İşte bu nedenle dişe uygulanan yöntemlere dolgu denmektedir.

 
Diş hekimleri çürüyen ve içi oyulan dişlerin içini bazı dolgu maddeleri ile doldurdukları için bu yönteme dolgu adı verilmiştir.
Çeşitli sebeplerden dolayı dişlerimiz zarar görmekte ve görevlerini yerine getirememekteler. Amaç, dişin kaybetmiş olduğu fonksiyonlarını geri kazandırmak ve kişiye daha rahat kullanabileceği bir diş sağlamaktır. Hem görevini yapamamaktan hem de uğramış olduğu şekil bozukluğundan dolayı dişlere dolgu yöntemi uygulanır
Dişe normal bir görünüm kazandırmak ve eski işlevini yerine getirmesini sağlayacak olan diş dolgu uygulamasında öncelikle diş çürükleri temizlenir. Çürüyen diş dokusunun yok edilmesinin ardından o bölge temizlenerek dolgu malzemeleri ile doldurulmaktadır. Böylece çürüğün ilerlemesine yönelik önlem alınmış olunur. Ardından porselen, altın, kompoze reçine ve amalgam dolgu maddelerinden biri tercih edilerek uygulanır.
 
En iyi diş dolgusu hangisidir ?

Diş dolgusunda tercih edilen maddelerin çeşitli olmasının sebebi, her insanda kullanılacak olan dolgu maddesinin farklı olmasıdır. Çünkü kişinin diş yapısına göre dolgu türü seçilir. Bu seçimde çürükler, çürüğün yayıldığı bölgenin büyüklüğü, kişinin maddelere olan hassasiyeti, dişin bulunduğu bölge ve maliyet önemli rol oynar. Bu dolgu malzemeleri arasında en pahalısı şüphesiz altındır.
 
Dolgu nasıl yapılır ?


Öncelikle diş dokusunda çürükler temizlenir. Temizlenen boşlukta bakterilerin yayılmasını önlemek ve yeniden çürük oluşumunun önüne geçmek için dolgu malzemesi kullanılır. Dolgu maddelerinden biri tercih edilerek dolgu işlemi tamamlanır. Bu işlemler uzman diş hekimleri tarafından hastane ortamında yada hekimlerin özel muayenehanelerinde yapılmalıdır.
Bir önceki Doğru diş fırçalama teknikleri başlıklı konumuzda diş fırçalama, diş fırçalama alışkanlığı ve diş fırçalamak hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: dolgu ne işe yarar, isimli dis dolgusu ne kadar surer, diş dolgusu nerede yapılır, diş oyma ve dolgu, dolgu faydalari

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.