->
Uzmanlar domuz gribine karşı aspirin kullanılmaması konusunda uyardı. Her derde deva aspirinin, domuz gribine deva olmadığı açıklandı. Petersburg Enfeksiyon Araştırmalar Merkezi domuz gribi olarak bilinen, öldürücü A/H1N1 virüsüne karşı aşı çalışmalarını hızla sürdürüyor.
St. Rus uzmanlar, domuz gribi nedeni ile ateşi yükselen hastaların aspirin alması durumunda komalık olabilecekleri konusunda uyarılarda bulundu
Rus basınında yer alan haberlere göre, doktorlar aspirin alınması durumunda, A/H1N1 virüsü bulunan hastanın komaya gireceğini tespit etti.
Araştırma Merkezi Başkanı Anna Saminina yaptığı açıklamada, “Yaptığımız çalışmalar gösterdi ki, aspirin alınmasının ardından Reye sendromu olarak bilinen durumun ortaya çıkma riski yüksek. Bu da hastayı komalık yapabilir.” dedi.
Hastanın yeniden yaşama dönme ihtimalinin de çok düşük olduğu uyarısında bulunan uzman, “Hasta bir anda komaya giriyor. Beyni ve karaciğeri aşamalı olarak zarar görüyor.” açıklamasında bulundu.
Samimina uyarısında, “Diğer ateş düşürücü ilaçları kullanabilirsiniz. Ancak, aspirin asla kullanmayın.” dedi.
Domuz gribinden ölen sayısı 332′ye yükseldi
Dünya Sağlık Örgütü’nün son verilerine göre resmi olarak kayıtlı domuz gribi hastası 77 bin 201′e yükseldi. 120 ülkeden görülen domuz gribi vakalarında 332 kişi de hayatını kaybetti.
Domuz gribinde en çok hastanın görüldüğü ülke 27 bin 717 hasta ile ABD. Amerika’da domuz gribinden 127 kişi öldü. Hastalığın ilk yayıldığı ülke olan Meksika’da ise A/H1N1 virüsü 8 bin 680 kişiye bulaştı. Bu ülkede ölenlerin sayısı ise 116.
Ria Novosti haber ajansının verdiği bilgiye göre, bugüne kadar en büyük salgın 1918 yılında İspanya gribi olarak bilinen salgın. İspanya virüsü nedeni ile 20-50 milyon kişi hayatını kaybetmişti.
1957 yılında ortaya çıkan Asya gribi nedeni ile 4 milyon kişi ölürken, 1968 yılında Hong Kong’dan yayılan virus nedeni ile de 1 milyon kişi hayatını kaybetmişti.
Bir önceki Dengesiz uyku ölüme neden olabiliyor başlıklı konumuzda kalp damar hastalıkları, kalp hastalıkları ve uyku bozuklukları hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.