->
Eğer bu durumun yaşanması 2 ile 3 haftalık bir süreci geride bırakırsa, gebenin yakınlarına dikkat etmesini öneririz. Gebelikte kan dolaşım hızı, kalp atışı ve kiloya kadar birçok başlık üzerinde değişimler yaşanabilecekken bu değişimler beraberinde her zaman stresi de getirebilmektedir.
Bu durumun yaşanmasındaki başlıca etken aslında kadınlık hormonlarında yaşanan değişiklik ve gebelikle birlikte artan farklı salgılar iken, eper değişime vücut adapte olamazsa gebeler de sıkça ağlamalar, yaşama karşı arzularını kaybetme, bebeği istememe, kendi değersiz görme bazen de bebeği aldırma düşünceleri de yoğunlaşabilir.
Aslında her anne adayı yani gebe olan kadın, hamile olduğunu fark ettiği andan itibaren annelik duygusunu yaşamaya başlayarak psikolojik olarak bir değişim içerisine girer. Bu duygunun hissedilmesi ile anne adayları çok daha farklı bir havaya bürünürken, daha şefkatli bir varlık haline dönüşür ve kimi zamanlarda ise depressif bir ruh haline girer
Özellikle gebelik döneminde alınan fazla kilo anne adayının iştahının kaçmasına ve yeme alışkanlığının olumsuz olarak etkilenmesine sebebiyet verebilir.
Ayrıca gün içerisinde sıkıntı huzursuzluk nefes alma zorluğu gibi mevcut fizyolojik değişimlerinde arttırdığı ruhsal sıkıntı hali görülebilir. Anksiyete bozuklukları adı altında toplanan bu durumlar depresyondan sonra ikinci sıklıkta görülür. İç sıkıntısı, huzursuzluk, aniden bastıran sanki boğuluyormuş gibi olma hali, yerinde duramama, kapalı ve dar alanların gebeyi sıkması asansör gibi bazı mekanlarda yaşanan aşırı huzursuzluk hali en sık görülen durumlardır.
Bir önceki Gebeliği önlemek için yanlış yöntemler başlıklı konumuzda cinsel hastalıklar, Cinsel Sağlık ve cinsel yolla bulaşan hastalıkları önlemek hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: gebelikte dusunce degisikligi, sikinti ve nefes alma zorlugu gebelik belirtisi mi, Gebelik de ani duygu değişimi, gebelikte duygu değişimi ne zaman başlar, gebelikte duygusallık ne zaman başlar
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.