->
Gözün hassasiyetini arttıran her türlü etken, gözleri sürekli ovuşturmak, kaşımak veya lens kullanımı göz alerjisine neden olabilir.
Sebebi bilinmeyen nedenler, polenler, kadınların kullandığı makyaj malzemeleri veya kimyasal maddeler göz alerjisine neden olmaktadır.
Kaşıntı, çapaklanma, kanlanma, şişlik, batma, sulanma ve kızarıklık ile kendini gösteren göz alerjisi, gözlerin çok fazla yorulması sonucunda da ortaya çıkar. Alerji, vücutta savunma sistemini tetikleyen herhangi bir soruna karşı verdiği bir tepkidir. Gözün yeteri kadar korunmaması veya hijyenine önem verilmemesi bu durumu tekrarlanabilir kılar
Göz Alerjisi Tedavisi
Alerjiye sebep olan nedenin ortadan kaldırılması tedavinin ilk aşamasıdır. Anlaşılması zor olsa da, gözünüz nasıl bir alerjiye karşı tepki veriyor bunu bilmek lazım. İyi bir doktor kontrolü bu aşamada çok gerekli. Sorununuzu doktorunuza doğru bir şekilde anlatmanız alerjinin sebebinin doğru teşhis edilmesinde çok önemlidir. Alerjik reaksiyonlar ne zaman, nerede veya hangi ortamda kendini gösterdi ise bunu doktorunuza mutlaka söylemelisiniz. Hastalığın nedenine göre tedaviyi doktorunuz uygulayacaktır. Göz damlaları, suni gözyaşı ilaçları, antihistaminik ilaçlar, iltihap giderici ilaçlar, hücreleri dengeleyici gibi ilaçlar göz alerjisinin tedavisinde kullanılmaktadır.
Bir önceki yazımız olan Göz seyirmesi nedenleri nelerdir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: göz alerjisi belirtileri, gomez alerjileri, göz alerjisi tedavi, gözun alerji olmasi nasil gecer, gomez alerjisine ne iyi gelir
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.