->
İşte bu kılcal damarlarda bir takım sebeplerden ötürü çatlaklar meydana gelmekte ve dışarıdan göze bakıldığı zaman gözde kanlanma olduğu söylenmektedir.
Gözün içindeki beyaz kısım yani göz bebeğinin etrafı ince bir zar şeklinde konjoktiva tabakası ile örtülmekte ve bu bölgede başta yaz mevsimi olmak üzere, nadiren de diğer mevsimlerde kanlanma husule gelmektedir. Göz bebeğinin etrafında yer alan bu beyaz bölgede genişleme ve büzülme özelliğine sahip aşırı derece kılcal damarlar bulunmaktadır. Gözde husule gelen bu kanlanmaya yol açan sebeplerin önemsiz olanları toz zerrecikleri ve güneş ışığıdır.
Göz kanlanması sebepleri
Göz kanlanmasının sebepleri
Gözde kanlanmanın mütenevvi sebepleri bulunmaktadır.Bu sebepler kimi zaman önemsiz olmakta kimi zamanda son derce mühim olmaktadır
göze giren toz zerrecikleri ve güneş ışığı gözde kanlanma nedeni olan önemsiz sebeplerdir. Ancak, bazı göz hastalıkları, travma ve alerji gibi nedenler gözde kanlanmaya yol açan ciddi sorunlar olduğu için kesinlikle önemsenmelidir.
Göz kanlanmasının nedenleri arasında yer alan bir diğer sorunlarda sık sık bilgisayar ekranına bakmaya maruz kalma, aşırı derece ve yakından televizyon seyretme, gözü çok sık kırpmama, göz kuruluğu, göze yabancı cisim kaçması, kirpik dibi iltihabı, aniden çıkan göz tansiyonu, göz içi iltihabı gibi sorulardır. Bunların yanı sıra romatolojik ve tiroid hastalıkları da gözde kanlanmaya yol açar.
Bir önceki yazımız olan Göz kanlanması nasıl tedavi edilir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: göz bebeğinin etrafının kanlanması, safra gozlerde kanlanma, göz aksaması nedeni nedir, göz bebeğinde kanlanma, goz bebegininb buzulmesi
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.