->
Bunların yanı sıra gözde kaşıntı meydana gelir ve uyuduktan sonra kirpikler birbirine yapışmış olabilir.
Göz yanması adı altında gözde oluşan rahatsızlık veren yakıcı bir hisden bahsedilir. Çogu zaman göz kapağında ve ağ tabakasında kızarıklık oluşur. Çogu durumda göz yanması beraberinde bir çok şikayetide taşır. Göz yanmasının yanı sıra örneğin basınç, kuruluk ve kum hissi de gözde meydana gelir
Göz yanmasının çogu zaman kendiliğinden kaybolan ve tehlike içermeyen nedenlerinin yanı sıra tehlikeli ve farklı hastalıklara dalalet eden nedenleri bulunur. Bu yüzden göz yanmalarını ihmal etmeden özellikle uzun süre devam ettiğinde ve yanmanın yanı sıra ağrı oluştuğunda kesinlikle bir göz doktoru tarafından muayene edilmelidir. Muayene sayesinde göz yanmasının oluşumundaki neden ortaya çikartılır.
Göz yanmasının bir çok farklı nedeni olabilir. Cogu zaman gözler göz yüzeyinde oluşan iltihablar ya da tahrişler nedeniyle meydana gelir. En çok rastlanan neden ise ağ tabakada oluşan bir iltihabtır. İlerleyen yaşlarda göz yanmaları yaşın ilerlemesi nedeniyle ağ tabakanın değişmesinden meydana gelebilir. Ayrıca göz yanmaları alerjier nedeniyle de oluşabilir. Ya da örneğin bilgisayar başında çok fazla vakit geçirmekten gözün cok fazla yorulması da buna yol acabilir. Bunların yanı sıra çeşitli zehirli maddeler gözde yanma oluşmasına yol acabilir.
Bir önceki Göz Hastalığı Katarakt Nedenleri Ve Tedavisi başlıklı konumuzda bulanık görme, göz hastalığı ve katarakt hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: göz yanması ve sulanması, göz yanmasına ne iyi gelir, göz yaşarması ve yanması, göz yanması sulanması neden olur, goz alti yanmasi
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.