->
Peki gül hastalığının tedavisi nasıl yapılır, ne tür ilaçlar reçete edilir?
Gül hastalığı nasıl tedavi edilir?
Dermatolojik muayene veya kan testleri sonrasında gerekirse de biyopsi ile tanısı konan gül hastalığı ekseri kol, bacak ve sırtta şikayetlerini yaşatmakta, nadiren de boyun ve yüz bölgesinde bu şikayetlere rastlanmaktadır. Uzman hekimler bu sorunun bakteri, virüs, alerjik reaksiyonlar ya da iç organlarla ilişkisi olmadığını söylemekteler. Gül hastalığı bazı durumlarda mantar enfeksiyonu ile karıştırılmakta ve bu sebeple tedavisi için hastalara mantar ilaçları verilmektedir. Ancak gül hastalığının tedavi edilebilmesinde mantar ilaçlarının hiçbir etkisi bulunmamaktadır.
Ciltte döküntü pembe lekelenmeler ile başlayan, döküntülü bir hal alan ve zamanla döküntü şiddetinin arttığı, kaşıntı, halsizlik, ağrı ve bazı cilt yapısında gerileyici kahve rengi lekelerle husule gelen gül hastalığının hangi sebep ya da sebeplerden kaynaklı olarak ortaya çıktığı kesinlik kazanmamıştır
Gül hastalığının hem kaşıntı hemde döküntü şikayetlerini azaltmak için hekimler ilaç tedavisi uygular. Nemlendirici losyonlar da reçete edilebilir. Sıcak kaşıntının şiddetini arttırdığı için ılık suyla duş alınmalı ve fiziksel aktivitelerden uzak kalıp dinlemeye çekilmelidir.
Bazı durumlarda kortizon gibi antienflamatuar tedavilerde kaşıntıyı bastırmak için uygulanabilir. Gül hastalığı ciddi bir sorun yaratmadığı için bu hastalığa yakalandığınızda korkmanız gerekir. Tedavisi var olduğu için kısa ya da uzun dönemde hekim tarafından reçete edilen ilaçların kullanımı ile geçer. Hatta bazı hastalara tedavi uygulamaya bile gerek duyulmaz.
Bir önceki Gül hastalığının nedenleri başlıklı konumuzda gül hastalığı hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: gül hastalığı nasıl geçer, roza hastalığından nasıl kurtulabilirim, gebelikte gül hastalığı, gul hastaligi biyopsi, www rosa hastalığının tedavisi
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.