->
Güneşin zararlı etkilerinden korunmak için ideal güneş gözlüğünün yüzde 100 UV koruma faktörlü olması gerekiyor.
Yeditepe Üniversitesi Göz Hastanesinden Yrd.
Uzmanlar, ideal güneş gözlüğünün gözü zararlı ışınlardan yüzde 100 koruması gerektiğini söylüyor Uzmanlar, ideal güneş gözlüğünün gözü zararlı ışınlardan yüzde 100 koruması gerektiğini söylüyor. Doç. Uzmanlar; açık tenli ve açık renk gözlü kişilerle, açık ve güneşli ortamlarda çalışanların, güneşe karşı daha çok risk altında olduklarını dile getiriyor
Dr. Muhsin Altunsoy, ultraviyole ışınlarının zararlı etkilerini anlattı…
Kanlanma oluşabilir
– Gözün dış şeffaf bölümü olan kornea ve gözün merceği olan lens gibi, gözün şeffaf ortamlarından ultraviyole geçer.
– UV-B ve UV-C korneada kurumaya bağlı kornea enfeksiyonu yapabilir. Batma, kaşıntı, yanma ve kanlanma görülür.
– Konjuktiva dediğimiz saydam tabakada uzun süreli UVye maruz kalma sonucunda, kalınlaşmalar görülür. Bu oluşumlar gözün beyaz zarında sarımsı, kanlanmış nokta veya lekeler olarak kendini gösterir.
Hasar kalıcı olabilir
– Birçok klinik gözleme göre; uzun süreli güneş ışınlarına maruz kalmanın katarakt oluşumuna etkisi var. Katarakt oluşumunun Ekvatoryal bölgelerde ve güneş ışınları ile uzun süre temasta olan kişilerde, ılıman bölgelerde yaşayanlara oranla daha yoğun görüldüğü öne sürülüyor.
– Güneşe direkt bakıldığında, solar körlük dediğimiz hasar oluşur. Bu hasarların bazıları geçici, bir kısmı da kalıcıdır.
– UV ışınlarından korunmak için takılan güneş gözlüğü yüzde 100 UV koruma faktörlü olmalıdır. Özellikle de açık tenli ve açık renk gözlü kişilerle, açık ve güneşli ortamlarda çalışanlar bu ışınlara daha çok dikkat etmeli.
Bir önceki Güneş gözlüğü gözünüzü bozmasın başlıklı konumuzda görme problemleri, göz bozulması ve göz kusurları hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.