->
Sırtınızı, omurganızı, kalçalarınızı ve dizlerinizi zorlayıp göğüsleriniz için de sarsıcı olacağı için uzmanlar hamilelikte koşu yapmaktan uzak durulması gerektiğini tavsiye ediyorlar.Yaklaşık 93 bin hamile kadın üzerinde yapılan bir araştırma; gebeliğin ilk aylarında haftada 7 saatten fazla spor yapan kadınların düşük yapma riskinin, hiç spor yapmayanlara göre 3.5 kat daha fazla olduğunu ortaya koydu. Bunun hamilelik gelişimine bir yan etkisi yoktur.
Normalde uzun mesafe koşusu gibi dayanıklılık isteyen sporları yapan kadınlar, hamile kalınca ne yapmalıdırlar? Hamilelikte bir problem veya özel durum olmadığı sürece kadın spora devam edebilir.
Karnınız büyümeye başladıktan sonra ağırlık merkezinizin değişmesi ile dengenizi kolaylıkla kaybedebilirsiniz ve bisiklet, kayak ve ata binme gibi sporları yapmamanız uygun olur.
Araştırmaya göre koşmak ile top ve raketle yapılan sporlar; hamilelik döneminde büyük risk taşıyor
Eğer özel bir durum olursa, gereken tavsiye verilir. Doğumdan sonra bu atletler eğitime devam ettiklerinde ne olur? Bu tip kadınlar doğumdan birkaç ay sonra sporlarına geri dönerler. Normalde performanslarında değişiklik olmaz. Boksör kadınlar için ne gibi tavsiyeler verilebilir? Hamilelikte boksa ara vermek tavsiye edilir.
Ayrıca koşuya ek olarak aşağıda anlatılanların da sizi ve bebeğinizi gereksiz şekilde zorlayabilecek etkinlikler olduğu konusunda uyarılarda bulunuluyor.
Yük kaldırma
Bu gibi etkinlikler, belinizdeki bağları zorlayacağından, zararlıdır. Gebelik boyunca progestoran hormonu bağlarınızı gevşetir ve doğumdan sonra kaslarınızın aksine bağlarınız toparlanamaz ve esnek kalır.
Mekik çekme
Karın kaslarını zorlayan egzersizler iyi değildir. Karın kasları normalde ortadan boylamasına ikiye ayrılarak büyüyen rahime yer açarlar. Doğrulma hareketi bu ayrılmayı arttıracaktır. Bu zorlanma karın kaslarının doğumdan sonra eski formuna kavuşmasını geciktirebilir. Sırtüstü yatarken bacaklarınızı (düz olarak) kaldırma hareketi de karın kaslarınızı zorlayacaktır. Sırtüstü yatarken kalkmak için önce yan dönün ve ardından kolunuzla destek alarak doğrulun. Böylece karın kaslarınızı da zorlamamış olursunuz.
Bir önceki Hamile kalmak için bunları yapın başlıklı konumuzda doğurganlığı artıran yiyecekler, doğurganlığı artırmak ve hamile kalma pozisyonları hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: gebelikte koşmak, düşük yaptıran hareketler, hamilelikte kosmak zararlimi, hamileyken mekik çekilir mi, hangi hareketler düşük yaptırır
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.