->
Çocuğun hızla büyüyen ve çoğalan hücrelerinde çevresel zararlılar daha kolay hasar oluşturur” dedi.
BM’nin yayımladığı bir rapora göre hava kirliliği nedeniyle her yıl milyonlarca çocuğun öldüğünü dile getiren Doç. İsmail Reisli, şehir hayatında sıkça karşılaşılan katı yakıt dumanları, fabrika bacaları ve egzozlardan çıkan gazlar ile sigara dumanlarının hava kirliliğine neden olduğunu belirtti. Dr.
Çocukların erişkinlere oranla hava kirliliğine karşı daha hassas olduklarını ifade eden Reisli, “Biyolojik olarak daha hassas olan çocukların, toksinleri zararsız hale çevirme sistemleri yetersizdir.
Uzmanlar, hava kirliliğinin yüksek düzeyde olduğu ortamlarda yetişen çocuklarda zekâ problemleri ve hafıza geriliği gibi sorunların görülebileceği konusunda uyarılarda bulunuyor…
Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Çocuk İmmünoloji ve Alerji Bilim Dalı Başkanı Doç
Dr. Reisli, şöyle devam etti:
“Hava kirliliğine maruz kalan çocukların, zekâ ve hafızayla ilgili testlerde aldıkları sonuçlar, sağlıklı bir çevrede büyüyenlere oranla daha düşük çıktı. Hava kirliliği çocuklarda, alerjik hastalıklara, göz burun ve boğaz iltihaplanmalarına, astım krizi sıklığında artışa neden olabiliyor. Yine hava kirliliği, çocuklarda akciğer kapasitesinde düşüşe, zekâ gelişiminin de kötü yönde etkilenmesine neden olabiliyor.”
Bir önceki Gaz yöntemiyle kalp tedavisi dönemi başlıklı konumuzda kalp rahatsızlığı, Kalp rahatsızlıkları ve Kalp Sağlığı hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.