->
Yediğiniz, içtiğiniz yada kasıldığınız herhangi bir olay sonucunda hazımsızlık meydana gelebilir. Tıp dilinde dispepsi denilen hazımsızlık genellikle kilolu vede düzgün beslenmeyen insanlarda sıkça görülen bir sağlık problemidir. Ama en temel nedenleri yediğiniz yiyecekleri yeterli çiğnemeden tüketmeniz, diş eti iltihapları, bünyenize göre ağır yemek tüketimi, sigara ve alkol tiryakiliği, yoğun miktarda çay, kahve tüketimi, kansızlık, unlu besinler, sinir bozukluğu ve aşırı yorgunluk hazımsızlığı ortaya çıkaran temel nedenlerdendir.
Hazımsızlık, sindirim sisteminin normal şekilde çalışmaması yada bağırsakların çok az ve bir şekilde çalışmasına denilen bir hastalıktır.
Hazımsızlık nedenleri çoktur
Hazımsızlık insanda genellikle yemek yedikten sonra ortaya çıkar. Yemek yemeyi bıraktıktan bir zaman sonra mide de şişkinlik ve yanma hissi oluşur. Bu hazımsızlıktır. Bu durumdan sonra kabızlıkta meydana gelir. En çok şikâyet edilen durum hazımsızlık sonrası kabızlıktır. Bu durumlarda kabızlık ve çok yemek yeme ihtiyacı ortaya çıkar. Bu hazımsızlığın getirdi bir takım problemlerdir. Hazımsızlığa bağlı olarak bazı insanlarda nadir de olsa çarpıntı, halsizlik ve uykusuzluk gibi yan etki diyebileceğimiz unsurlarda görülebilir. Tedavi için mutlaka doktora başvurmak gerekir. Ama ilk önce üzüntü ve sıkıntılardan sıyrılarak hayatınıza devam etmelisiniz. Et yemekleri tüketimine hazımsızlık boyunca ara vermelisiniz ve soğuk su içmemelisiniz.
Son olarak tedavi için doktor öncesi evinizde de bu reçeteyi uygulayabilirsiniz. Bir bardak suya iki kaşık karbonat konulur ve eritilir. Oluşan bu karışım yemeklerden sonra içilir. Bu hazımsızlığa yardımcı olur.
Bir önceki Burun Kanaması Neden Olur? Burun Kanamasının Nedenleri Ve Tedavisi başlıklı konumuzda burun kanaması, burun kanaması neden olur ve burun kanaması nedenleri hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: hazımsızlık, hazimsizlik nedenleri, hazımsızlığı onlemek için, hazimsizligi gidermek icin, hazimsizligi onleyen gidalar
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.