->
Bu durumda kötü heyecanı yenmenin yolları hakkında sizlere bilgiler sunuyoruz. Beklenmedik ancak mutlu edici olaylar karşısında yaşana heyecanlar bir süre sonra geçebilmektedir, ancak mutsuz edici kötü heyecanların süresi daha uzun olabiliyor. Heyecanın çıkış noktası adrenalin bezidir ve bir kişi heyecanlandığı zaman adrenalin bezi salgıları organlara doğru yayılmaya başlayarak vücudun tepeden tırnağa dengesi bozulur. İşte heyecanı yenmenin yolları:
Heyecanı yenmek için ne yapmalı
Stresli bir olay yaşayacağınız bir durum söz konusu ise, bu duru öncesinde kendinizi rahatlamanın yollarına başvurmalısınız.
Beklenmedik ya da bilinmedik bir durum ile karşılaşıldığı zaman vücut yapısının tamamen sarsılmış, alt üt edilmiş haline ya da sinir sisteminin hayat uzuvların dengesini bozması durumuna heyecan denilmektedir
Gevşeme ve nefes egzersizleri sakinleşmenin ve üzerinizdeki stresi atmanın en etkili yollarından biridir.
Yaşadığınız heyecanı yenmek için sizi strese sokan bastırılmış duygularını bir kağıda yazın ve çöpe atın. Yazdıklarınızı çöpe atarken beyninizden sildiğinizi ve arındığınızı hissetmeye çalışın.
Heyecan anında yakın bir arkadaşınızla iletişime geçip duygularınızı ona anlatabilirsiniz. Bu sayede sakinleşmiş olursunuz.
Heyecan anında fiziksel aktivitelerinizi kısıtlayın. Kendinizi dinlenmeye çekin ve dinlenme sonrasında yapacaklarınızı kafanızda planlayın. Ancak yaptığınız planların sizi mutlu edecek şeyler olmasına özen gösterin.
Bir önceki yazımız olan Ruh sağlığını etkileyen faktörler nelerdir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: heyecan nasıl yenilir, heyecan yenme yöntemleri, heyacani yenmek icin ne yapilir, heycan ve sakinlesmen icin ne yapilmali, heyecanı bastırmak ıcin ne yapılmalıdır
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.