->
Halk arasında yüksek tansiyon olarak bilinen, tıp literatüründe hipertansiyon olarak isimlendirilen bu sorun, sinirlilik, yorgunluk, uykusuzluk, baş dönmesi, çarpıntı olması ve baş ağrısı gibi belirtilerle ortaya çıkmaktadır.
Hipertansiyon neden olur?
Tansiyonun yükselmesi durumu bazı anlarda gelip geçicidir. Hipertansiyon hastalığı çeşitli nedenlerden dolayı meydana gelir ve tedavisi içinde hipertansiyon nedenleri nelerdir, bilmekte yarar vardır. Bu belirtiler sürekli olarak yaşanıyorsa mutlaka dikkate alınmalı ve uzman bir hekime giderek neden kaynaklandığı araştırılmalıdır. Hastaların aşırı yorulması, canlarını bir şeye sıkması, aşırı alkol tüketmesi ya da sağlıklarına yaramayacak besinleri tüketmeleri durumunda geçici tansiyon yükselmesi meydana gelir
Bir süre sonra dinlenme ile sorun ortadan kaldırılır. Ancak tansiyon yükselmesi sık sık yaşanan bir durum ise ve yükseldiğinde kendiliğinden düşmüyorsa işte o zaman ciddi bir sorun olmakta ve tansiyon hastası olmaktasınız.
Yüksek tansiyon hastalığının sebepleri arasında ise, kalbin sol bölümünde büyüme söz konusu olması, kan hücrelerinde çoğalma olması, böbrek hastalıklarının husule gelmesi, damar sertliğinin ortaya çıkması, aşırı kilo alma ve iç salgı bezleri hastalıkları yer almaktadır. Bu sorunların yanı sıra hormonal bozukluklar, bir takım ilaçların kullanımı, beyinde tümör ya da hasar ve sebebi bilinmeyen nedenler hipertansiyona yol açmaktadır.
Bir önceki yazımız olan Zıplamanın sağlığa faydaları nelerdir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: hipertansiyon niçin olur
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.