->
Kapalı ameliyat, idrar kanalının bir sert sonda veya buji ile düzenli genişletilmesi olarak bilinen üretral dilastasyon, darlığa içeriden yerleştirilen bir kafes yapı ile genişletilmesi olan üretral stentler ve açık ameliyat gibi tedavi seçeneklerinden birisi sorunun durumuna yönelik uygulanmaktadır.
ucunda kamera ve ışık kaynağı bulunan özel cihazlar ile idrar deliğinden girilerek darlık noktasına kadar ilerlenmesi ve bu noktada darlığın direkt görüş altında soğuk bıçak ile kesilerek açılmasını ile yapılan kapalı ameliyat son derece ağrısız ve kolay bir cerrahi işlemdir.
Enfeksiyona ve darbelere bağlı olarak idrar kanalında darlık olması hastaları çok mağdur eden rahatsızlıkların başında geldiği için, idrar kanalı darlık tedavisi hakkında bilgilenip, uzman bir hekime başvurarak bu sorunumuzdan kurtulabilmemiz mümkündür. İdrar kanalındaki darlığın yapısı, darlığın bulunduğu bölge ve uzunluk derecesine göre idrar kanalı darlığının tedavisi şekillendirilir. Peki, idrar kanalı darlığı nasıl tedavi edilir?
İdrar kanalı darlığı tedavi yöntemleri
Genellikle geçirilmiş enfeksiyonlardan dolayı husule gelen idrar kanalı darlığı, idrar akım hızının ölçülmesi ile tanısı kolayca konan bir hastalıktır. İdrar yapmada zorluk, ağrı, idrarın yavaş yavaş yapılması, çatallaşması ve etrafa saçılması, idrarın bitimine doğru damla damla akması gibi belirtilerle kendini gösteren idrar kanalı darlığının tedavisi geciktirilmemelidir
Ancak idrar kanalı darlığı tedavisinde en etkili olan tedavi yöntemi açık ameliyattır ve %85 oranında başarı sağlar. İdrar kanalı darlığı açın ameliyat darlığa yol açan bölümünün çıkarılması ve sağlam uçların tekrar birbiri ile birleştirilmesi şeklinde yapılmaktadır.
Bir önceki yazımız olan Talasemi taşıyıcılığı nedir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: idrar kanalının genişletilmesi şifalı ot, idrar darlığı tedavisi, idrar kanalı darlığı, sidik kanali nasil genisletilir, idrar kanali darligina sifali bitki
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.