Kadın hastalığı Vajinal kaşıntı nedenleri ve tedavisi

Kadın  hastalığı Vajinal kaşıntı  nedenleri ve tedavisi
Bir çok kadınsal hastalık vardır, lakin biz bugün vajinal akıntı sebeplerine deyiniyoruz. Her kadın ömründe 1 kez dahi olsa vajinal hastalık sorunu ile karşılaşmıştır. Bunlar, sistik olabilir, kadın yolu iltihabı, vajinal bölgede mantar vb gibi rahatsızlıklar, her kadın da  üşütme veya mikrop kapma vs.
Bütün kadınların ortak noktası olan, kadın hastalıklarına deyiniyoruz bu yazımızda. gibi durumlar da daha sıkça görülür
Sizlere kadın yolu hastalığı olarak bilinen vajinal kaşıntı vede vajinal kaşıntıda yapılması gereken tedavi yöntemlerini toparlayıp bir ararya sizler için getirip sizlere sunduk…
 

Vajinal kaşıntı nedir?
Vajinada değişik renkli, kötü kokulu akıntı oluşması ve vajinanın tahriş olmasına bağlı olarak ortaya çıkan kaşıntıdır.
Vajina kaşıntısının nedenleri nelerdir?
Leğen kemiği iltihabı vajina kaşıntısı yapabilir. Kötü kokulu ve renksiz akıntılar genelde buna işarettir. Düzensiz adet kanaması, sırtın alt tarafında ağrı, yorgunluk, iştahtan kesilme ve ateş leğen kemiği iltihabının göstergesi olabilir. Vajina kaşıntısının bir diğer nedeni ise mantar enfeksiyonudur. Koyu, beyaz ve daha katı gibi olan akıntılar mantar enfeksiyonu nedeniyle olabilir. Vajina da tahrişte söz konusudur. Mantar enfeksiyonu hamilelik döneminde, doğum kontrol hapı veya antibiyotik kullanımından sonrada ortaya çıkabilir.
Vajinal kaşıntı nasıl geçer?
Vajinal kaşıntı için doktora başvurmak ve önerilen ilaçları kullanmak gerekir. Hergün iç çamaşırı değiştirmek ve iç çamaşırını pamuklu ürünlerden seçmek vajinal kaşıntının tedavisinde yardımcı olur. İç çamaşırları yüksek ısıda yıkanmalı ve ütülenmelidir. Kokulu ped ve çamaşırlarda vajinaya zarar verir. Vajina sabun ve şampuan gibi temizlik ürünleri ile de temizlenmemelidir. Mümkünse günde iki kez sade su ile yıkanmalı, sıkı ve dar pantolonlardan uzak durulmalıdır.
Tuvaletten sonra genital bölge temizliği önden arkaya doğru yapılmalıdır. Böylece makat bölgesindeki bakterilerin genital bölgeye ulaşması engellenmiş olur.
Hamilelik, diyabet gibi durumlarda mantarların bu rahatsızlığı gerçekleştirmesi daha kolay olur. Bu nedenle hamile ve diyabet hastalarının daha dikkatli olması gerekir. Beslenmesine dikkat eden, yeterli uyuyan ve stresten uzak duran bayanlarda vajina kaşıntısı daha az görülmektedir.
 
Bir önceki Seyahate çıkacak anne adayları dikkatli olmalı başlıklı konumuzda anne adayları, Derin Ven Trombozu ve emboli hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: vajina, vajinal kasinti, vajinal kasinti tedavisi, vajina kaşıntısı nedenleri, kadinsal bolgede kasinti

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.