->
Bu sebeple kan kusmanın tedavisi en acil şekilde sağlık kuruluşunda uzman denetimde yapılmalıdır.
Karaciğer yetmezliği, mide ve bağırsak rahatsızlıkları, burun kanamasından sonra kan yutma, siroz, pankreas kanseri, doğum kusurları, süt alerjisi, kan pıhtılaşma bozuklukları gibi sebeplerden kişilerde kan kusma görülebilir. Çünkü aşırı kan kusma meydana geldiği zaman kişi kendi kanında boğulabilir ve hayatını yitirebilir. Uzmanlar sebebi her ne olursa olsun kan kusmanın tedavisinin kısa sürede yapılması gerektiği konusunda hem fikirler.
Kan kusmanın tedavisi
Kusulan kanın miktarı çok fazla ise hastanın en kısa sürede acil tedavi alması gereklidir
Kan transfüzyonu, bir damar yoluyla ile sıvı gönderilmesi, mide asidini azaltmak için ilaçlar kan kusma tedavisi esnasında uygulanan metotlardır. Eğer ki bu yöntemler tedavide başarı sağlamazsa derhal cerrahi operasyonlara başvurulur.
Kanın rengi(parlak kırmızı veya kahve telvesi), kusmanın başlama zamanı, daha önce kusma oldu mu, burun kanaması var mıydı, öksürme, ağrı ve mide problemleri yaşandı mı gibi çeşitli sorular kusan hastaya ya da yakınlarına sorularak sorunun neden kaynaklandığı öğrenilmeye çalışır. Ancak sorunun sebebi her ne olursa olsun ciddi bir durum olduğundan acil tedavi için iç hastalıkları uzmanına başvurulmalıdır.
Bir önceki yazımız olan Yemek sonrası kusmak başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: pankreas kanserinde kan kusmak, kan kusmak ne yapilmali, kan kusmak tedavi, mide kanseri kan kusmak öldü
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.