->
Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki kesinlikle kaynar su yanıklarında kazazedenin ne kendisi ne de yakınları yanık bölgesine doğrudan buz uygulaması yapmamalıdır. Kaynar suyun miktarı yanığı derinleştirirken, yaşanan acının da daha şiddetli olmasına sebep olur.
Dikkatsizlik ya da bir ihmal sonucunda kolunuza, bacağınıza, herhangi bir organınıza ya da tüm vücudunuza kaynar su dökülmüş ise, ciddi ve geri dönüşü olmayan problemlere mahal vermemek için kaynar su yanık tedavisi hakkında sizleri bilgilendirmek istedik. Peki kaynar su döküldüğü zaman ne yapılmalı? Kaynar su yanık tedavisi için işte yapılması gerekenler. Kaynar suyun vücudun herhangi bir yerine damla şeklinde bile temas etmesi geçici de olsa can yakmaktadır
Bu yapılabilecek en büyük yanlışlardan birisidir. Yanığın derecesi ne olursa olsun ıslatılmış bir bez ile yanığın üzeri örtülmelidir. Buz uygulandığı zaman yanığın hem şiddeti artar hemde buzda ciltte yanığa sebep olarak yanık derecesi derinleşir.
Yanığın pansumanın ise açık ya da kapalı yapılacağı doktor tarafından belirlenmelidir. Çünkü yanığın şiddetine göre yanığı sarmak ya da açık tutmak gerekebilir.Mutlaka sıcak suyla yanık tedavisi için uzman bir hekime başvurulmalıdır. Evde daha önceden başka yanıkların tedavisi için kullanılan yanık merhemi de tavsiye doktor tarafından tavsiye edilmedikçe kullanılmamalıdır. Kaynar su yanık tedavisi için sizin tek yapmanız gereken yanığı ıslatılmış bir bezle kapatmaktır. Ardından geri kalan tedavi uzman doktor tarafından uygulanmalıdır. Geçmiş olsun…
Bir önceki yazımız olan Uzuv kopmalarında ilk yardım nasıl yapılır? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: yanığı sarmak, kaynar su yanığı nasıl geçer, kaynar su yanigi nasil tedavi edilir, Kaynar Su Yanığı, kaynar su yanığına ne iyi gelir
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.