->
Özellikle daha sık kadınlarda menopoz döneminin hemen ardından başlama riskide olasıdır.
Düşük kemik yoğunluğuna bağlı olarak kemik direncinin azalması ve kırılma riskinin artması olarak tanımlanan günümüzün en çok görülen kemik hastalıklarından biridir kemik erimesi. yaşdan sonra kendisini gösterir. Kemik erimesini önlemek amacı ile her daim mutlaka süt, yoğurt, yumurta vs. Genelde 50
bunlar vitamin, kalsiyum, protein, açısından oldukça besin değeri yüksek gıdalar olup, aynı zamanda uzmanların belli bir yaşdan sonra kemiklerin güçlü vede drençli kalması için mutlaka tavsiye ettikleri gıdalardır. Bu yazımızda kemik erimesi ile merak ettiklerinizi sizlerin görüşüne sunuyoruz…
Kemiklerinizde titreşim yaparak tekrar beyine gönderilen sinyaller alırsınız, kemik yoğunluğunu sağlamada vücudunuza yardımcı olur ve hatta daha zayıf kemiklerin daha güçlü olmasına yardım eder. Ortalama titreşim seansında 20 ila 30 bin arası ayrı elektrik sinyalleri artan hormon çıkışı sebebiyle beyine gönderilmektedir.
Kemik yoğunluğunda artış elde etmek için kemikteki kas traksiyonunun gelişmesi gerekmektedir. Titreşim Antrenmanı yaparak kas gücü gelişir. Ayrıca büyüme hormonu testesteronun artışı vücudun kendi kalsiyum üretimini hızlandırır. TrueVibe ile düzenli antrenman iskeletin uzun süre güçlü kalmasını sağlar.
Menopoz sonrası kadınlarda 6 aylık TrueVibe Titreşim Antrenmanının kalça yoğunluğu, kas gücü ve postural kontrolü üzerine etkisi:
Yaşlanmanın ana problemlerinden biri yüksek kemik kırılması riskini beraberinde getiren kemik yoğunluğu kaybıdır. Bu araştırmada 70 yaşlı kişinin kemik yoğunluğundaki değişiklikler 6 aylık programda ölçülmüştür. Sonuçlar sadece TrueVibe kullanan grubun kemik yoğunluğunda kazanım gösterirken normal direnç antrenmanlarının kemik yoğunluğunda azalışa neden olduğunu göstermektedir. Titreşim Antrenmanı ile sadece kemik yoğunluğu artmakla kalmayıp aynı zamanda kuvvet ve denge de iyileşmektedir.
Bunlar yaşamda daha aktif kalmayı etkileyen iki önemli diğer faktördür, kesinlikle üçünde de iyi bir ilerleme görülmüştür.
Postmenopozal Kadınlarda yeniden kemik oluşumu yoğunluğuna ilişkin tıbbi çalışma
Verschueren SM, Roelants M, Delecluse C, Swinnen S, Vanderschueren D, Boonen S.
6 aylık tam vücut vibrasyon çalışmasının postmenopozal kadınlarda kalça yoğunluğu, kas gücü ve postüral kontrol üzerindeki etkisi:
J Bone Miner Res. Mart 2004; 19(3):352-9. Epub 22 Aralık 2003. Yüksek frekanslı mekanik gerilmenin hayvanlardaki kemik gücünü geliştirdiği görülmüştür. Bu rasgele kontrollü çalışmada, 24 haftalık tam vücut vibrasyon (TVV) egzersiz programının ardından postmenopozal kadınların kalça BMD’si ölçülmüştür. Vibrasyon egzersizinin kalça BMD’sini önemli ölçüde arttırdığı görülmüştür. Bu bulgular, TVV çalışmasının osteoporozun önlenmesinde faydalı olduğunu göstermektedir.
GİRİŞ:
Farklı hayvan modellerindeki kemik gücünü geliştirmek için yüksek frekanslı mekanik gerilme uygulanmıştır. Fakat, vibrasyon egzersizinin insan iskeletindeki etkileri üzerine çok az sayıda çalışma gerçekleştirilmiştir. Özellikle osteoporoz riski yüksek postmenopozal kadınların, titreşim yükünün güvenliği ve etkinliğine yönelik kontrollü herhangi bir veri mevcut değildir. Bu rasgele kontrollü çalışmanın amacı, tam vücut vibrasyonu (TVV) yoluyla gerçekleştirilen yüksek frekans yüklemesinin postmenopozal kadınlardaki kas – iskeleti üzerindeki etkilerinin değerlendirilmesidir.
MATERYAL VE METOD:
Yaşları 58 ila 74 arasında değişen 70 adet gönüllü, tam vücut vibrasyon egzersiz grubuna (TVV n= 25), dayanıklılık egzersiz grubuna (D n = 22) veya kontrol grubuna (K n = 23) rastgele dâhil edilmiştir. TVV ve D grubu, toplam 24 saat olmak üzere haftada üç defa egzersiz yapmıştır. TVV grubu, bir vibrasyon platformunda (35-40 Hz, 2.28-5.09g), kemiğe mekanik bir yük uygulayan ve refleks kası kasılmalarını andıran statik ve dinamik diz açma egzersizi uygulamıştır. D grubu ise rezistansı (20 RM)’den (8 RM)’ye kadar arttırarak dinamik bacak presi ve bacak açma hareketleri ile diz açma egzersizi uygulamıştır. K grubu hiçbir egzersize katılmamıştır. Bazalde ve 6 aylık müdahale sonrasında DEXA kullanılarak kalça kemik yoğunluğu ölçülmüştür. İzometrik direnç ve dinamik direnç ise motorlu bir dinamometre ile ölçülmüştür. Veriler tekrarlı ANOVA ölçümleri yoluyla analiz edilmiştir.
BULGULAR:
Vibrasyonla ilgili herhangi bir yan etkiye rastlanmamıştır. Vibrasyon egzersizi izometrik direnç ve kas direncini geliştirmiş (sırasıyla +%15 ve +%16; p < 0.05) ve kalça BMD’sini de önemli ölçüde arttırmıştır. Dayanıklılık egzersizi veya yaş eşleşimli kontrollere katılan kadınların kalça BMD’sinde bir değişiklik olmamıştır (sırasıyla -%0.60 ve -%0.62; önemsiz). Grupların hiçbirinde kemik kaybı serum markerlerinde değişikliğe rastlanmamıştır.
SONUÇLAR:
Bu bulgular TVV egzersizinin yaşlı kadınlarda çok yaygın olan düşme sonrası kırılma risklerini azaltmak adına faydalı olduğunu göstermektedir.
Bir önceki Varis nedir nasıl bir tedavi gerekir başlıklı konumuzda varis neden olur, varis nedir ve varis tedavisi hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: vücuda vibrasyon iyimidir, bacakta kemik erimesi, bacakta kemik erimesi öldürürmü, fazla kemik tedavisi nasil olur, kadınlarda kemik erimesi için yapılan serumun yan etkilerini azaltmak için neyapılır
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.