->
Nitekim özel olarak hazırlanmayan ballarda bakteri sporları bulunabiliyor.
Kestane balı olarak adlandırılan bu bal, birçok antibiyotiğe karşı direnç kazanmış bakterilerin bulaşık olduğu kronik yaraları bile birkaç hafta içinde tamamen iyileştiriyor, diyor Bonn Üniversitesi tıp uzmanları.
Birçok bakterinin antibiyotiklere direnç kazanmasından sonra balın iyileştirici etkisi yeniden keşfedildi. Ancak uzmanlar, insanların özel işlemden geçirilmemiş doğal balla kendi kendilerini tedavi etmemeleri konusunda uyarıyorlar.
Alman bilim adamlarının yaptıkları araştırma ve deneyler, kestane balının vücut ve cilt yaralarını iyileştirme ve tedavi etmede antibiyotiklerden daha etkili olduğunu ortaya çıkardı
Eski Mısırlılar bile balın yaraları iyileştirici etkisinden haberdardı. İkinci Dünya Savaşı’nda da askerlerin yaraları ballı sargılarla iyileştirilmişti.
Bonn Üniversite Kliniği’ndeki çocuk doktorları tıbbi balı yaraların tedavisinde kullanıyorlar. Ölü doku bal tedavisiyle kısa sürede yenilenmekte, ayrıca sargılar kolay değiştiği için yeni oluşan cilt tabakalarına zarar gelmiyor.
Balın antiseptik bir etkisi var. Arılar bal üretirlerken glikoz oksidaz enzimini ilave ediyorlar. Bu enzim ise balın içindeki şekerden az miktarda hidrojen peroksidin üretilmesine yol açmakta.
Balın içindeki hidrojen peroksit durmadan yenilendiği için de yaralardaki bakterilerin öldürülmesi için az miktarda kestane balı yeterli olmakta. Ayrıca kestane balı, kanın temizlenmesine ve kemiklerin kuvvetlenmesine yardımcı olur.
Kestane balının faydalı olduğu hastalıklar ve sağlık sorunlarını şu şekilde sıralamak mümkün:
– Adalelerde ağrı, titreme, uyuşma,
– Ağrı ve sancılar,
– Ağız yaraları,
– Akciğer hastalıkları,
– Bademcik iltihabı,
– Bağırsak gazı ve iltihabı,
– Baş, göğüs, karın ağrıları,
– Baş dönmesi,
– Bel ağrıları,
– Beyin hastalıkları,
– Felç ve sinir hastalıkları,
– Cilt bozukluğu ve cilt lekeleri,
– Cinsel gücü artırma,
– Damar sertliği,
– Damar tıkanıklığı,
– Göz ve görme problemleri,
– Halsizlik,
– Hazımsızlık,
– Hafıza sorunları,
– İştah sorunları,
– Kabızlık,
– Kalp çarpıntısı,
– Nezle ve grip hastalığı,
– Öksürük,
– Nefes darlığı,
– Astım hastalığı,
– Romatizma ve siyatik,
– Sarılık hastalığı,
– Sedef hastalığı.
Bir önceki Bilgisayara bakma sendromu yayılıyor başlıklı konumuzda alın masajı, aydınlatma ve baş ağrıları hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: kestane kabızlık yaparmı, kestane balı kabızlık yaparmı, kestane bali nefes darligi, kestane kabız yaparmı, sarılık carpıntı yaparmı
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.