->
Hastaların hem sosyal hem de günlük hayatlarında zorluk yaratan kıl dönmesi belirtileri daha çok havaların ısındığı sıcak yaz aylarında terleme ile birlikte hissedilmeye başlar.
Halk arasında kıl dönmesi adı ile bilinen, tıpta pilonidal sinüs olarak isimlendirilen bu sorun, derinin hemen alt bölgesinde duvarı kalınlaşmış bir kist haline dönüşmüş baloncuklardır. Kuyruk sokumunda oluşan kıl dönmeleri toplu iğne başı ile misket sığacak büyüklükte bir ya da birden fazla şekilde husule gelebilir. Peki, kıl dönmesi belirtileri nelerdir?
Kıl dönmesi belirtileri
Kuyruk sokumunda ağrı, akıntı ve kaşıntı olması kıl dönmesinin en tipik belirtileridir. Yaşları 15-40 arasında olan hem erkek hem de kadınların ortak sorunlarından biri olsa da, daha çok orta yaşlı erkeklerin yaşadığı bir sorundur
Kıl dönmesi tedavi edilmediği zaman söz konusu kıl cilt altında derinlere doğru ilerlemeye başlar ve burada kendine bir tünel oluşturur. Daha sonraları ise iltihaplanmaya yüz tutarak derinin bir yerinden patlak verir. İltihaplanıp derinin bir yerinden patlak vermesi durumunda pek çok zaman kıl vücuttan dışarı atılmış olur.
Kılların taşıdığı mikrop sebebiyle kıl dönmesi olan bölgede iltihaplanma olması ağrı ve şişlik yakınmalarına sebep olur. Kıl dönmesinin belirtisi olan ağrı zaman içinde kendiliğinden azalmaya başlar ve apse dışarı doğru akar. Bu süre akıntılı bir dönemdir. Genlikle hastalar kıl dönmesinin bu belirtileri ortaya çıktığı zaman tedavi için bir uzmana başvururlar. Kıl dönmesinin ilk oluştuğu dönemde doktora başvurmamak kılın vücudun daha derinlerine gitmesine ve daha çok şikayete yol altığı için tedavi de zorlaşır.
Bir önceki Kemik erimesinin belirtileri nelerdir? başlıklı konumuzda kemik erimesi belirtileri, kemik erimesi belirtileri nelerdir ve kemik erimesinin belirtileri hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: kil donmesi, kıl dönmesi nasıl anlaşılır, kuyruk sokumu kıl dönmesi belirtileri, kıl dönmesi belirtisi, kil donmesi korunma
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.