->
Mutlaka zaman zaman ufak tefek de olsa yaralanmalarla karşılaşabiliriz. Bazılarımızın işlerinden dolayı bazılarımızın da dikkatsizlikten yada bedenine çok fazla yüklenmesinden dolayı ciddi sorunlarda olmuyor değil. Özellikle çocukluk dönemlerinde bu yaralanmalar daha fazla olur. Nedeni de hepinizin bildiği gibi çocukluğun verdiği bir enerjidir.
Diğer tüm organlarımız gibi kollarımızdan yeri ve önemi apayrıdır
İstem dışı hareketler, kazalar yada eklem zorlanmaları kolların zarar görmesine hatta kırılmasına bile neden olabilir. Kol kırılması esnasında yapılan bilinçsiz davranışlar geri dönüşü olmayan sorunlar doğurmaktadır. Bu tür sorunlarla karşılaşmamak için ne yapılması lazım gelir, bunun bilincinde olmak gerekir.
Çoğu kişi başına gelen sorunlar karşısında paniğe kapılır ve daha vahim sonuçlar ortaya çıkar. Öncelikle başınıza her ne gelmiş olursa olsun sakin olup düşünceli davranmakta fayda var. Kol kırılmalarında ise yararı olacağından emin olmadığınız hiç bir hareketi asla yapmayın. Kulaktan dolma bilgilerle yaptığınız yanlış hareketler kolunuza daha çok zarar verir.
Kol kırılmasında yapılması gerekenler
Kol kırılması anında kırılan kolu çapraz olarak göğse doğru koyun. Kırılan kol ile göğüs arasında isterseniz yumuşak bir tampon koyabilirsiniz. Ön kol kırılmalarında yada bilek zedelenmelerinde mutlaka yumuşak bir tampon yerleştirin. Kırılan kolu fazla hareket ettirmemeye dikkat edin. Daha sonra mutlaka hastaneye gidin.
Bir önceki yazımız olan Sabahları mide yanması neden olur? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: kol kırılması, kol kırıldıktan sonra, kol kırılması için ne yapılır, Kol kırılmasında agrıların nedeni, kolu kırılan birine ilk yardım
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.