->
Tüm bunlarda gözlerde kaşıntı, kızarıklık, batma, ağrı, bulanık görme, gözlerde kuruluk, gözden yapışkan sıvı akması şikayetlerine neden olan konjonktivit belirtilerine neden olur.
Konjonktivit bir gözü ya da ikisini birden etkileyen, temas ile başkalarına bulaşan bir göz hastalığıdır. Konjonktivit geçici bir rahatsızlık olsa da, tedavisine önem verilmeli ve göz hijyenine dikkat edilmelidir. Aksi durumda belirtileri şiddetlenebilir ve ciddi komplikasyonların gelişmesine sebep olabilir. Peki, konjonktivit nedenleri nelerdir?
Konjonktivit nedenleri
Herpes zoster, kızamık, herpes simplex, soğuk algınlığı, grip, akut solunum yolu enfeksiyonu, viral enfeksiyon, rüzgar, duman, yetersiz göz yaşı gibi pek çok şey konjonktivit gelişmesinde rol oynamaktadır.
Konjonktivit neden olur, konjonktivitin nedenleri, konjonktivit sebepleri, konjonktivit göz hastalığı nedenleri, kırmızı göz hastalığı neden olur bu problemle karşılaşmış olan hastalar için makalemizde bu sorulara yanıt verdik
Sıklıkla keratit olarak isimlendirilen korneanın etkilendiği zamanlarda görülür. Okullarda çocuklar arasında salgın olarak görülebilir. Viral, bakteriyel ve alerjik gibi üç çeşidi bulunur. Pembe veya kırmızı göz hastalığı olarak da bilinir.
Bir önceki Retina dekolmanı tedavisi başlıklı konumuzda retina dekolmanı nasıl geçer, retina dekolmanı nasıl iyileşir ve retina dekolmanı nasıl tedavi edilir hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: bebeklerde gozun usumesi, gözdeki etin sebebi, konjonktivit nasil olur, konjonktivit nedenlerı
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.