->
Kurdeşen(Ürtiker) Belirtileri
Kurdeşen kendini soluk kırmızı kızarıklıkları ile belli eder. Vücutta grup şeklinde oluşan kabarcıklardır. Bazen de döküntü solarken yerine yenisi çıkabilir ve kızarıklıklar korkunç derecede şişebilir.
Kurdeşen, vücudun herhangi bir bölgesinde meydana gelen, grup grup kabarıklık ve kızarıklıklardır. Deri reaksiyonu olan bu hastalık aniden ortaya çıkar ve çoğu zamanda bir kaç saat içinde yok olur
İlk başlarda grup halinde oluşan bu kızarıklık ve kabarmalar giderek büyür ve tüm vücudu kaplayabilir. Kurdeşen genelde kaşıntı yapar ama bazı hastalarda sadece yanma ve batma hisside görülebilir.
Kurdeşen(Ürtiker) Nedenleri
Kurdeşenin bazı zamanlarda tam olarak sebebi anlaşılmasa da, en büyük sebebi aslında strestir. Sterin yanı sıra vücudun çeşitli maddelere gösterdiği bir tepkimede olabilir. Kan plazmasının damarlardan dışarı çıkmasına sonucunda da kurdeşen meydana gelir.
Bazı katkı gıdaları, yiyeceklerin içinde yer alan kimyasal maddeler, alerjik reaksiyonlar, arı-böcek sokması ve ilaçlar da ürtiker nedenleri arasındadır.
Çilek, mısır, süt, turunçgiller, buğday, kabuklu deniz ürünleri ve yumurta gibi yiyecekler; sıcak-soğuk hava ve güneş ışığı ürtikere sebep olan diğer nedenlerdir.
Kurdeşen(Ürtiker) Tedavisi
Kronik ve akut tipine bağlı olarak tedavi yöntemi uygulanmaktadır. 6 haftadan kısa sürede geçen kurdeşenlere Akut Kurdeşen, 6 haftadan uzun sürede geçen kurdeşenlere de Kronik Kurdeşen denir. Akut Kurdeşen zamanla kendi geçer ama Kronik Kurdeşen hemen tedavi edilmelidir.
Akut kurdeşende ilaç kullanımı gerekmezken, Kronik kurdeşen de Antihistamin ilaçları kullanılır. Doktorunuza muayene olup danışmadan ilaç kullanmayın!
Bir önceki Tüylenme ( Hirsutismus ) nedir? başlıklı konumuzda Hirsutismus sorunu, Hirsutismus tedavisi ve tüylenme hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: kurdeşen, turuncgiller urtiker, vücudun kendi kendine kabarmasi, birdenbire tum vucudun kabarmasi, vücutta oluşan kaşıntılı kızarıklıklar
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.