->
Ancak kusma esnasında onikiparmak bağırsağının giriş kapısı büzüldüğü ve midenin giriş kapısı gevşediği için yukarı doğru bir çekim başlamaktadır. Sağlık problemi olmayan kişilerde genellikle midede bulunan maddeler bağırsaklara doğru ilerler ve oradan dışkı yolu ile atılır. Bakterilerin sebep olduğu gıda zehirlenmesinde gün içinde hasta sıklıkla kusar ve kendini bir hayli halsiz hisseder.
Kusma en çok gıda zehirlenmesinde yaşanan bir durumdur.
Mide içerisinde yer alan maddelerin ağız yoluyla dışarı atılması eylemi kusma olarak tanımlanır ve karın kaslarında, diyaframda, midede ani ve şiddetli kasılmalar sebebiyle oluşur
Buna karın ağrısı gibi şikayetlerde eklenir. Gıda zehirlenmesinin yanı sıra kusmanın bir başka nedeni de psikolojik sorun olabilir. Anoreksiya ve bulimia hastalarında sık sık kusma yaşanır.
Kusma vakalarında hastaların muhakkak uzman bir hekime danışmaları ve neden kustuklarını öğrenmelerini gerekir. Uzman hekim tarafından yapılacak birkaç tetkik ve muayene ile kusmanın nedeni kesin olarak anlaşılır. Kusma nedeni anlaşıldığı zaman uzman hekim doğru tedavi yöntemlerini uygulayarak hastanın sorununu tedavi eder. Bu sayede kusma problemlerinden kurtulmuş olursunuz.
Bir önceki Akut faranjit tedavisi başlıklı konumuzda akut farenjit hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: neden kusulur, neden kusariz, hamilelikte neden kusulur, Gebelikte neden kusulur, hamilelikte neden safra kusulur
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.