->
Hipertansiyon, şeker hastalığı, uyku apnesi ve hastanın yaşam kalitesini ile yaşam süresini etkileyen hastalara laparoskopik obezite cerrahisi tavsiye edilir. Ancak, laparoskopik obezite cerrahisi herkese uygulanmamaktadır.
Laparoskopik obezite hastalığı cerrahisi
Laparoskopik obezite cerrahisi için uygun olan kişiler
Sağlığı tehdit edecek ölçüde vücutta anormal ve aşırı bir şekilde yağ birikimi olması olarak tanımlanan obezite hastalığında laparoskopik obezite cerrahisinin yapılması için uygun olan hastalar, vücut kitle indeksi 35 ve üzeri olanlardır.
Obezite hastalığına yakalanmış olan kişilerin yaşadıkları bu ciddi kilo alma sorunun derinine inmeden hastaların çok yemiş, hareket etmemiş, kilosuna sahip çıkmamış, diyet uygulamamış gibi kötü sıfatlarla yargılanması obezite hastalarının psikolojileri bozmaktadır. Obezite hastalığında diyete, egzersize ve diğer uzman doktor önerilerine uyulmasına rağmen kilo vermede başarılı olunamamışsa, laparoskopik obezite cerrahisi ile fazla kiloların vücuttan uzaklaştırılması mümkündür
Temelde yaşam fonksiyonlarını etkileme söz konusuysa laparoskopik obezite ameliyatı uygulanıyor. Bu uygulama sonrasında hastalar kısa bir süre içinde günlük hayatlarına dönebilir ve sağlıklı bir şekilde yaşamaya devam edebilirler. Ancak laparoskopik obezite ameliyatı sonrasında beslenmeye özen gösterilmeli, diyet yapılmalı ve egzersiz uygulanmalıdır. Uzun vadede başarı sağlamak için bu tavsiyeler göz ardı edilmemelidir.
Bir önceki Şişman annenin, şişman çocuğu olur! başlıklı konumuzda Hamilelik ve şişmanlık hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.