->
Hastalığı yaratan nedenleri şöyle sıralayabiliriz:
1) Doğumdan uzun bir süre önce amnion zarının patlamış olması
2) Doğum sırasında kadının doğum kanahnaiazla sayıda müdahalede bulunması
3) Doğum sırasında doğum kanalında zedelenme, yaralanma ve yırtılmaların çok olması
4) Annenin kansız olması
5) Annenin kötü beslenmiş olması
6] Doğuma yakın birkaç haftada cinsel ilişkilerin sürdürülmesi
Lohusalık dönemi infeksiyonu, kadının cinsel organlarından bir ya da bir kaçında iltihapla seyreden bozukluklara yol açacağı^buralardaki toplardamarlara da yansıyıp bu damarların iltihaplanıp pıhtıyla tıkanmaları olan “Tromboflebit” durumlarda doğabilir. Ancak ateş yükselmesi ölçüt olarak alındığında , bu konuda belli bir sistem ve standart kurulması gerekir. Amer ika Birleşik Devletlerindeki standart şöyledir: Doğumdan sonraki ilk gün sayılmamak üzere, sonraki ilk 10 günde kadının ateşinin herhangi iki günde 38°C’ın üzerinde olması ve bu ateşin ağızdan günde 4 kez ölçülmesiyle “Loğusalık dönemi infeksiyonu” teşhisi konulabilir. Loğusalık döneminde ateşin yükselmesi bu kuşkuyu uyandırmalıdır.
LOĞUSALIK DÖNEMİ İNFEKSİYONLABI:
Loğusalık.döneminde kadının cinsel organlarında gelişen bulaşıcı hastalıklara “Loğusalık dönemi infeksiyonları” denilmektedir
Buradan kopan pıhtılar ise vücudun diğer bölgelerine gidip buralardaki damarları tıkayabilirler. Bu pıhtılarda mikrop da bulunduğu için kopan pıhtılarla mikroplar da vücuda yayılır ve böylece damarı tıkanmış organ bölgelerinde yeni iltihap odakları gelişir. Cinsel organlardaki infeksiyon ortamından kana karışan bakteriler bunların zehirli maddeleri ve cerahat, “Piyemi” denilen çok tehlikeli durumu yaratırlar. Hastalıkta gelişebilecek belirtileri de şöyle Özetleyebiliriz: 1) Ateş yükselmesi 2) Titreme 3) Cinsel organlarda ağrı 4] Karın ağrısı 5} Löşi akıntısının pis kokması 61 Bulantı – kusma 7) Sık soluma, 8] Rahimin doğumdan sonra küçülmesinin gecikmesi. Bu belirtilerin tümünün bir arada bulunması kural değildir. Hastalığın ağırlığı ile belirtilerin ağırlığı birbiriyle orantılıdır. Hastalığın kesinlikle doktorlar tarafından tedavi edilmesi gerekir. Etkin bir antibiyotik tedavisi, tedavinin ana noktasını oluşturur. Tedavi gerçekleştirilmediğinde vakalar ölümle sonuçlanabilir.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.