->
Bu etkisi sebebiyle magnezyumun ilaç şeklinde takviyesi ile ilgili çalışmalar yapılmış fakat daha sonra yan etkileri de bulunması ihtimali ile en uygun yolun yine doğal şekilde yiyeceklerden alınması olduğu görüşü daha çok kabul edilmiştir. Vücudumuzun düzenli bir şekilde çalışması için yediğimiz besinlerden elde ettiğimiz minerallerin yararlarını, eksikliklerinde ortaya çıkabilecek problemleri bilmek ve buna göre bilinçli bir şekilde yaşamak ve beslenmek önemlidir. Bu tehditlerden kurtulmak ve streslere karşı daha iyi başa çıkmak ise, bedenimizi ve onu korumanın yollarını daha iyi bilmekle mümkündür. Günlük hayatımızda karşılaştığımız stresler, aşırı yorgunluk, hayat değişiklikleri, deprem, savaş, hastalıklar gibi endişe kaynakları sağlığımızı çeşitli şekillerde tehdit ediyor. Bu mineraller içinde magnezyum stres ve stresle ilgili hastalıklar üzerindeki etkisi ile son yıllarda dikkatleri üzerine çekmiş bir mineraldir
Bununla beraber günümüzde değişen beslenme alışkanlıkları ve diğer besin grupları için de geçerli olduğu gibi bilinçsiz beslenme ve tüketim, magnezyumun da eksikliğine yol açmakta ve kalp damar hastalıklarına yatkınlık, zihinsel ve sinirsel sorunlara varıncaya kadar pek çok psikolojik ve organik sorunu da beraberinde getirmektedir.
Magnezyum vücudun hemen her işlevinde önemli rolü olan bir mineraldir. Sinir sisteminin ve kasların gevşemesini sağlayan magnezyum aynı zamanda, sakinleşmeye de yardımcı olduğu için anti-stres minerali olarak bilinir . Magnezyum, proteinlerin özümlenmesini sağlar, kasların gerilip gevşemesinde ve kemik yapısının korunmasında, dişlerin güçlenmesinde hormon salgılanmasında önemli rolü vardır. Ayrıca sinirlerin düzenli faaliyet göstermelerine yardım eder, antialerjik, ağrı kesici ve sinirleri güçlendirici etkisi vardır.
Magnezyum doğal kaynaklardan alınmalı
Vücudumuzdaki her hücrenin gerek duyduğu bir mineral olan magnezyum, vücuda yiyecek ve gerektiğinde tamamlayıcı olarak alınması gereken maddelerdendir. Magnezyum dengeli bir beslenme içinde doğal olarak sağlanabilir. Değişen beslenme alışkanlıkları magnezyumun daha az alınmasında etkili olmaktadır. Magnezyumca zengin besinler; kuru baklagiller, fındık, fıstık, badem, muz, kakao, patates, bitkisel yağlar, bal kabağı, susam ve maden sularıdır. Sürekli yumuşak içme suyu içilmesi de magnezyum eksikliğinde etkili olmaktadır. Bu sebeple zaman zaman aşırıya varmadan maden suyu içmek yararlıdır.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.