Meme iltihabı nasıl tedavi edilir?

Meme iltihabı nasıl tedavi edilir?
Geçmeyen durumlarda ise meme iltihabı tedavisi için uzman bir hekime başvurulması önerilir. Bu belirtiler ekseri memede şişlik, ağrı, hassasiyet, genel olarak kırgınlık, yüksek ateş olmaktadır. Daha çok emziren kadınlarda husule gelen meme iltihabı, birkaç ay kendiliğinden geçebilmektedir.
Tıp literatüründe mastitis olarak isimlendirilen meme iltihabı hastalığı, göğüste kızarıklık ve ağrı gibi semptomlar yaratan göğüs dokusu enfeksiyonu olmaktadır.
Meme iltihabı tedavisi
Meme iltihabı rahatsızlığının belirtileri aniden husule gelir
Meme iltihabının neden ise, göğüste bulunan çatlaklardan vücuda giren bakterilerdir. Emziren kadınlarda husule gelmesinin sebebi ise, bebeğin ağzında bulunan çeşitli bakterileri süt kanalları yoluyla daha rahat bir şekilde göğse girmesidir.

Meme iltihabı tedavisinde antibiyotik tedavisi uygulanmakta ve tedavi yaklaşık olarak 15 gün boyunca sürmektedir. Meme iltihabı sorunu olan kadın tedaviye başladıktan iki gün sonra rahatsızlığının hafiflediğini hissetmeye başlar. Tedavi sonuna kadar devam ettirilmeli ve hasta bol bol dinlenip, bol sıvı tüketmelidir. Kadının göğsündeki enfeksiyonlu sütün de düzenli olarak alınması gerekir. Antibiyotik tedavisine rağmen geçmeyen meme iltihabı sorunu için doktorunuza danışmayı ihmal etmeyin.
Bir önceki Emboli Hastalığı Ve Emboli Hastalığı Belirtileri Ve Tedavisi başlıklı konumuzda emboli hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: meme iltihabı nasıl geçer, meme iltihabinin belirtileri, memedeki iltihap nasıl geçer, meme enfeksiyonu sorunu, meme iltihabı na ne iyigelir

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.