->
Menenjit aşısı genellikle 9-23 aylık bebeklere 3 ay ara ile 2 doz, 2-11 yaş arasında ki çocuklara ise 1 doz şeklinde uygulanmaktadır.
Menenjit aşısı ve yan etkileri
Menenjit aşısı yan etkileri nelerdir?
Bulaşıcı bir hastalık olan menenjit kalabalık ortamlarda, yatılı okullarda ve yolculuklarda salgın riski taşıdığı için sadece çocukların değil, yetişkinlerinde menenjit aşısı yaptırması gerekiyor.
Menenjit aşısı yan etkileri, menenjit aşısının yan etkileri, menenjit aşısı yan etkisi, yetişkinlerde menenjit aşısının yan etkileri nelerdir, menenjit aşısı yaptırmış olan kişiler tarafından oldukça merak konusudur. Yetişkinlerde istedikleri zamanda menenjit aşısını yaptırabilirler ve bilhassa da hacı adayları için menenjit aşısı tavsiye edilmektedir. Peki menenjit aşısının yan etkileri var mıdır? Varsa menenjit aşısı yan etkisi nelerdir?
Menenjit aşısının yan etkileri, aşı uygulanan bölgede hassasiyet ve kızarıklık olmasından ibarettir
Aynı zamanda menenjit aşısı yan etkisi arasında iştahsızlık, halsizlik gibi yakınmalarda yer almaktadır.
Menenjit aşısı yan etkileri şiddetli bir şekilde ortaya çıkmaması için, karma aşılar ile birlikte yapılmaması tavsiye edilmektedir. Karma aşılar ile birlikte yapıldığı zaman menenjit aşısının yan etkileri daha şiddetli olabiliyor.
Bir önceki Menenjit bitkisel tedavisi başlıklı konumuzda menenjit hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: menenjit aşısı yan etkileri, Menenjit aşısının yan etkileri, gebelik riski varken menenjit aşısı yaptırabilir mi, menenjit aşısının etkileri, rotarix aşısının yan etkisi nelerdir
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.